bok

Varulv möter drake

Jonny Duddle

Illustratör

Beskrivning

2009-05-25
Svenska
9-12

Illustratör

Jonny Duddle

En ny serie för de yngre läsarna! Vilda vidunder och spännande mysterier i kombination med korta meningar och cliffhangers i slutet av varje kapitel gör att böckerna bör förses med varningstext - även den mest läsovilliga kan lockas till sträckläsning …

Ulf heter huvudpersonen i "Varulv möter drake". Han är en sympatisk liten kille som är som killar är mest, med några undantag: han är föräldra-lös, han är varulv och han bor på Farraway Hall, ett slags djurpark för sällsynta och utrotningshotade vilddjur. Där umgås han dagligen med jättar, älvor, stentroll och spöken - för att bara nämna några av de vidunder som rör sig i parken.

Farraway Hall drivs av Kungliga sällskapet för förhindrande av grymhet mot djur, KSFGD, och ett sådant sällskap behövs verkligen. I serien förekommer många tvivelaktiga typer som kan tänka sig att plåga vilddjuren på ett eller annat sätt, antingen för att tjäna pengar eller för sitt eget höga nöjes skull. Aktuella frågor om miljöförstöring och djurplågeri tas här upp, fast inte på ett "pekpinnemässigt" sätt, utan invävda i ett sträckläsarmysterium.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

An Awfully Beastly Business (1) - Werewolf versus Dragon

Originalspråk

Engelska

Språk

Svenska

Serie

An awfully beastly business

Publiceringsdatum

2009-05-25

Läsordning

1

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129669831

Antal Sidor

176

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

181

Vikt (kg)

0.27

Bredd (mm)

121

Recensioner

KP KP KP KP KP

"Den här boken förtrollar mina ögon och är omöjlig att sluta läsa. Den är sjukt bra. Jag rekommenderar den till alla."Noel Wedjesjö, 9 år

 

Barden Beedles berättelser

Om boken

Barden Beedles historier har varit favorit-godnattsagor i trollkarlsfamiljer under många årtionden. De klassiska sagorna roar och instruerar, de är fulla av magi och tricks, och de är lika spännande för unga trollkarlar i dag som på 1600-talet, då barden Beedle skrev de första sagorna på pergament.
Boken innehåller fem berättelser, och till varje historia finns en förklarande text av professor Albus Dumbledore.

I denna nya upplaga har J.K. Rowlings originaltext fått nya illustrationer. Omslaget är gjort av Jonny Duddle och inlagebilderna har Tomislav Tomic gjort. Överskottet från försäljningen av boken går till välgörenhetsorganisationen Lumos.

Boken kommer nu för första gången i svensk översättning.

J.K. Rowling, Tomislav Tomic, Jonny Duddle

Barden Beedles berättelser

 

Relaterat