bok

Viktigt att veta om oviktiga saker - tredje boken

Guy Macdonald

Författare

Jane Massey

Illustratör

Niki Catlow

Illustratör

Beskrivning

2009-01-05
9-12

Författare

Guy Macdonald

Lär dig vilka världens allra farligaste djur är eller hur du känner igen en häxa. Läs om världens coolaste bungyjump, hur man äter fint på restaurang och om äckliga matrekord. Och visste du att ett bläckfisköga kan bli upp till fyrtio centimeter i diameter?

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

Children's Miscellany. Volume Three

Originalspråk

Svenska

Översättare

Thorbjörn Nilsson

Publiceringsdatum

2009-01-05

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789173710398

Antal Sidor

157

Ryggbredd (mm)

13

Höjd (mm)

170

Vikt (kg)

0.231

Bredd (mm)

137

 

Vilddjur till salu

Om boken

Gillar du fantasieggande vilddjur, genomelaka skurkar och knepiga mysterier? Välkommen till Ulfs värld!

Ulf är en sympatisk liten kille som är som killar är mest om man bortser från att han är föräldralös, varulv och bor på Farraway Hall - en sorts djurpark för sällsynta och utrotningshotade vilddjur. Där umgås han dagligen med jättar, älvor, stentroll och spöken, bara för att nämna några av de vidunder som rör sig i parken.

I serien förekommer många tvivelaktiga typer som kan tänka sig att plåga vilddjuren på ett eller annat sätt, antingen för att tjäna pengar eller för sitt eget höga nöjes skull. Aktuella frågor om miljöförstöring och djurplågeri tas upp, fast inte på ett "pekpinnemässigt" sätt, utan invävda i ett sträckläsarmysterium.

Kapitlen är korta och avslutas med en spännande cliffhanger som gör att man bara måste läsa vidare. Historierna är lättlästa och fartfyllda - perfekta för barn som ännu inte är så läsvana men ändå gärna vill läsa kapitelböcker själva.

Första boken, Varulv möter drake, sålde 30 000 ex på två månader i Storbritannien och i nuläget är serien såld till 22 länder! Vilddjur till salu är den sjätte och sista boken i serien om Ulf.

Matthew Morgan, Guy Macdonald, David Sinden

Vilddjur till salu

 

Relaterat