Annalena Hedman

Foto av:

Lars Öberg

Annalena Hedman, född 1967, är författare och skolbibliotekarie. Hon debuterade 2010 med Min första världssensation, en humoristisk bok om Abbe, hennes vänner och familj under ett sommarlov i Istermyrträsk. Boken fick ett mycket fint mottagande och följdes av Den skräckslagne stekelsamlaren och Recept för en flygtur. Hon har även skrivit tre böcker i Läsa själv-serien om Dennis, Trollet och granaporna Kors, Tvärs och Yngve.

Relaterat

Granaporna på de glada djurens gård

Om boken

Dennis och Trollet ska åka till bondgården på kosläpp och såklart vill de ta med sig granaporna Kors, Tvärs och Yngve. Granaporna vet inte riktigt vad en bondgård är, men när de får höra att det vankas matsäck vill de absolut följa med. Matsäck är nämligen det allra bästa granapor vet, särskilt oliver!

Eftersom granaporna kan tala med djur börjar de genast prata med djuren på gården. Vad tycker hönsen om bonden egentligen, och varför är korna så otåliga? Och när Tvärs råkar släppa ut grisarna ur hagen håller det på att gå riktigt illa.

Häng med granaporna Kors, Tvärs och Yngve på ett nytt, spännande äventyr. Och håll i hatten - för när granaporna är inblandade kan vad som helst hända!

Annalena Hedman, Emma Göthner

Granaporna på de glada djurens gård