Charlotte Gastaut

Foto av:

Didier Pruvot ©Flammarion

Illustratören Charlotte Gastaut är född i Marseille 1974. Hon har svenskt påbrå och hennes barndoms läsning var Elsa Beskow, John Bauer, Astrid Lindgren, Tove Jansson och Tusen och en natt. Hon är utbildad i grafisk formgivning i Paris, med examen 1996. Efter ett par år förverkligade hon sin dröm att illustrera. I dag är hon en av de mest framstående illustratörerna i Frankrike, och 2011 kom hennes första egna bilderbok ut på svenska: Fannys fantastiska resa. Den gjorde stor succé, och sedan har flera fina bilderböcker utkommit med Charlotte Gastauts illustrationer: Tummelisa, Askungen och Den Lilla Sjöjungfrun.

Relaterat

Trollflöjten

Om boken

Prins Tamino får i uppdrag av Nattens Drottning att rädda hennes dotter, prinsessan Pamina, som är fånge i Sarastros slott. Som hjälp på vägen får prinsen en magisk flöjt. Tamino når slottet, han finner Pamina och de blir genast förälskade. Tillsammans beger de sig iväg, men många faror hotar. De måste trotsa vind, eld och vatten. Då blir trollflöjten deras räddning!

En bilderbok som bygger på Mozarts och Schikaneders kända opera. Förtrollande vackra illustrationer av Charlotte Gastaut, en av Frankrikes mest hyllade bilderbokskonstnärer.

Cecilia Sidenbladh, Pierre Coran, Charlotte Gastaut

Trollflöjten