bok

Trollflöjten

Cecilia Sidenbladh

Författare

Pierre Coran

Författare

Charlotte Gastaut

Illustratör

Beskrivning

2016-03-31
3-6

Författare

Cecilia Sidenbladh, Pierre Coran

Illustratör

Charlotte Gastaut

Formgivare

Rebecka Neumann

Formgivare omslag

Rebecka Neumann

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

La flûte enchantée

Originalspråk

Franska

Översättare

Suzanne Öhman

Publiceringsdatum

2016-03-31

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129699425

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

11

Höjd (mm)

309

Vikt (kg)

0.485

Bredd (mm)

245

Recensioner

”Trollflöjten blir bok med vackra bilder” /Blekinge Läns Tidning

 

Trollflöjten

Cecilia Sidenbladh, Pierre Coran, Charlotte Gastaut

Trollflöjten

Min pappa blomsterkungen

Om boken

2007 är det 300 år sedan Carl von Linné föddes. Till jubileet kommer den här annorlunda, vackra och inspirerande barnboken om Blomsterkungen och hans lilla dotter Sophia. Vilket äventyr! Sophia smyger upp på vagnen när hennes pappa far iväg på sin skånska resa. Det blir en lång, innehållsrik resa och Sophia överraskar snart sin far med egna blomsterkunskaper! På varje uppslag finns Tord Nygrens detaljerade bilder av växter med både svenska och latinska namn. En bok att njuta av!

Cecilia Sidenbladh, Tord Nygren

Min pappa blomsterkungen

Birgitta Birgitta

Om boken

År 2003 firas både i Sverige och internationellt 700-årsjubileet av den heliga Birgittas födelse. Hon blev helgonförklarad år 1391, och år 1999 blev hon av påven Johannes Paulus förklarad som ett av Europas tre kvinnliga skyddshelgon. Hon är alltså AKTUELL! Och hennes levnadsöde är värt att berätta. I den här boken berättas det av hennes lekkamrat - och senare piga - Britta, som följer henne överallt - till Ulfåsa, till Rom, till Jerusalem. Hon snyter hennes barn, hon hjälper till i sjukstugan och hon kommenterar lite syrligt hennes storslagna politiska ambitioner. Birgitta gifts bort vid tretton års ålder och föder åtta barn. Efter makens död blir hennes gudomliga uppenbarelser allt fler och hon försöker tillrättavisa såväl sin släkting kung Magnus och hans drottning Blanka som de engelska och franska kungarna. Påven försöker hon flytta från Avignon tillbaka till Rom. Birgitta levde i ett Europa som härjats av digerdöden. Medvetenheten om Guds straff och helvetets väntande kval förföljde henne ständigt. Hon dog i Rom 1373. Tre år tidigare hade påven stadfäst hennes nunneorden i Vadstena. Heliga Birgitta var en handlingskraftig kvinna med stora visioner om ett bättre samhälle på jorden. I den här boken berättas inte bara om henne utan också i ett antal faktasidor om medeltiden, om drottning Blankas hov, om digerdöden, om pilgrimsvandringar, korstågen och påvarna i Avignon.

Cecilia Sidenbladh, Tord Nygren

Birgitta Birgitta

 

Relaterat

Saltkråkan: Jul i Snickargården

Om boken

”Tre dagar före jul kom Saltkråkan I stånkande genom isrännan med familjen Melkersson ombord. De stod vid relingen allesammans och stirrade genom snöglopp och vinterskymning mot sin sommarö som nu låg där, vit och tyst, bäddad i snö, famnad av is, vintrigt skön och underligt främmande, med vita tak på sjöbodarna och med nakna bryggor …”
Det är äntligen jul på Saltkråkan! Grankvists handelsbod skyltar med jultomtar, folk trängs vid disken för att köpa hem lutfisk och julskinka, julkaffe och julgransljus. Teddy och Freddy har jullov och Tjorven övar på att vifta med öronen för att kunna visa jultomten.För Pelle och de andra i familjen Melkersson är det underbart att få fira jul i Snickargården, vada i nysnö, åka skidor, titta på fågelspår i snön och mysa framför kakelugnen. Men även stilla vinterdagar bjuder på äventyr och dramatik. Varför säger Pelle till Tjorven att jultomten inte finns på riktigt? Och hur ska Pelle skydda sin älskade kanin från räven som stryker omkring på ön.Jul i Snickargården är den fjärde bilderboken om livet på Saltkråkan. Till Astrid Lindgrens berättelse har Maria Nilsson Thore skapat härliga, roliga bilder med fin skärgårdskänsla.

Så här skrev BTJ:s recensent om den första bilderboken från Saltkråkan, Ett litet djur åt Pelle: "Astrid Lindgrens text är levande, respektfull och tryggt präglad av författarens unika förmåga till muntligt berättande i skrift, men Nilsson Thores bilder ger texten ännu större djup, komplexitet och dramatik. Maria Nilsson Thore torde vara den givna konstnären att föra Astrid Lindgrens texter vidare till nya generationer."

Astrid Lindgren, Maria Nilsson Thore

Saltkråkan: Jul i Snickargården