bok

Tummelisa

H.C. Andersen

Författare

Charlotte Gastaut

Illustratör

Beskrivning

2012-03-14
Svenska
3-6

Författare

H.C. Andersen

Illustratör

Charlotte Gastaut

Älskad saga som blivlit som ny med magiskt vackra bilder!
Den klassiska sagan om Tummelisa som föds i en tulpan och får ett valnötsskal till vagga. Hon går ett skrämmande liv till mötes eftersom hon är så liten. Hon rövas bort och ska tvingas att gifta sig med en ful padda, en feg ollonborre eller en tråkig mullvad.
Men Tummelisa är både god och klipsk. Hon hjälper en svala som räddar henne. Tillsammans flyger de till ett varmt land där hon finner sin prins, lika fin och nätt som hon själv.

H.C. Andersens saga är fascinerande och här serveras den i bilderboksform med förtrollande vackra, drömlika bilder av Charlotte Gastaut.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

Poucette

Originalspråk

Svenska

Översättare

Kerstin Lennerthson

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2012-03-14

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129681192

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

307

Vikt (kg)

0.482

Bredd (mm)

247

Recensioner

”mycket färgstarka bilder” / Karina Sundqvist, Piteå-Tidningen

"En annan klassiker hos förlaget är en nyutgåva av HC Andersens saga Tummelisa somden franska illustratören Charlotte Gastaut gjort både mycket färgstarka bilder och sparsmakade teckningar till, allt med grafisk skärpa." Karina Sundqvist, Piteå-Tidningen

”Det som skiljer den här boken från de andra jag läst är bilderna – de är sagolikt vackra, fantasifulla och aldrig har Tummelisa sett så rörande och bedårande ut.” / Ingalill Mosander, Aftonbladet

”Det är storslaget, djärvt och romantiskt på samma gång.” / Norrtelje Tidning

"Bilderna är färgstarka och kraftfulla, med rötter i både asiatiskt bildspråk och folklig konst. /.../ Det är storslaget, djärvt och romantiskt på samma gång. En bok där bilderna lyfta fram sagostämningen och skapar en förtrollande känsla." Margaretha Levin Blekastad, Norrtelje Tidning

nwt.se

”Charlotte Gastauts bilder är både vackra och storslagna.”

 

Den lilla sjöjungfrun

Om boken

Charlotte Gastaut är en fransk illustratör som lyfter klassiska sagor till nya höjder. Här är hennes unika bilderbok till H. C. Andersens berättelse om den lilla sjöjungfrun. Sagan blir i den här versionen både konstnärlig och gripande!

H.C. Andersen, Charlotte Gastaut

Den lilla sjöjungfrun

 

Relaterat

I Skymningslandet

Om boken

En vacker och hoppfull saga med ljuvliga, stämningsfulla illustrationer av Marit Törnqvist. Nyutgivning av Astrid Lindgrens klassiska berättelse.
Jag ska aldrig glömma när herr Liljonkvast hämtade mig första gången. Jag låg i sängen när det knackade på rutan. En mycket liten herre i rutig kostym och hög hatt kom in genom fönstret. Han undrade om jag ville följa med till Skymningslandet. Men det kunde jag inte. Jag hade ju ont i mitt ben."Spelar ingen roll", säger Liljonkvast, "spelar ingen roll i Skymningslandet!"Han tog mig i handen, och sen flög vi. Ja, vi flög, i den lena blåa skymningen, högt över staden där ljusen börjar tändas i alla hem. Nu kommer herr Liljonkvast och hämtar mig varje dag till Skymningslandet. Det är så härligt! Det gör ingenting alls om man har ont i ett ben.

Astrid Lindgren, Marit Törnqvist

I Skymningslandet

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet