bok

Tummelisa

H.C. Andersen

Författare

Charlotte Gastaut

Illustratör

Beskrivning

2012-03-09
Svenska
3-6

Författare

H.C. Andersen

Illustratör

Charlotte Gastaut

Älskad saga som blivlit som ny med magiskt vackra bilder!
Den klassiska sagan om Tummelisa som föds i en tulpan och får ett valnötsskal till vagga. Hon går ett skrämmande liv till mötes eftersom hon är så liten. Hon rövas bort och ska tvingas att gifta sig med en ful padda, en feg ollonborre eller en tråkig mullvad.
Men Tummelisa är både god och klipsk. Hon hjälper en svala som räddar henne. Tillsammans flyger de till ett varmt land där hon finner sin prins, lika fin och nätt som hon själv.

H.C. Andersens saga är fascinerande och här serveras den i bilderboksform med förtrollande vackra, drömlika bilder av Charlotte Gastaut.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originaltitel

Poucette

Originalspråk

Svenska

Översättare

Kerstin Lennerthson

Publiceringsdatum

2012-03-09

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129681192

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

307

Vikt (kg)

0.482

Bredd (mm)

247

Recensioner

”mycket färgstarka bilder” / Karina Sundqvist, Piteå-Tidningen

"En annan klassiker hos förlaget är en nyutgåva av HC Andersens saga Tummelisa somden franska illustratören Charlotte Gastaut gjort både mycket färgstarka bilder och sparsmakade teckningar till, allt med grafisk skärpa." Karina Sundqvist, Piteå-Tidningen

”Det som skiljer den här boken från de andra jag läst är bilderna – de är sagolikt vackra, fantasifulla och aldrig har Tummelisa sett så rörande och bedårande ut.” / Ingalill Mosander, Aftonbladet

”Det är storslaget, djärvt och romantiskt på samma gång.” / Norrtelje Tidning

"Bilderna är färgstarka och kraftfulla, med rötter i både asiatiskt bildspråk och folklig konst. /.../ Det är storslaget, djärvt och romantiskt på samma gång. En bok där bilderna lyfta fram sagostämningen och skapar en förtrollande känsla." Margaretha Levin Blekastad, Norrtelje Tidning

nwt.se

”Charlotte Gastauts bilder är både vackra och storslagna.”

 

H.C. Andersen, Ruth Koser-Michaëls

H.C. Andersens bästa sagor

Den lilla sjöjungfrun

Om boken

Charlotte Gastaut är en fransk illustratör som lyfter klassiska sagor till nya höjder. Här är hennes unika bilderbok till H. C. Andersens berättelse om den lilla sjöjungfrun. Sagan blir i den här versionen både konstnärlig och gripande!

H.C. Andersen, Charlotte Gastaut

Den lilla sjöjungfrun

 

Relaterat

Fluff

Om boken

Fluff! ropar jag.
FLUFF! skriker jag.Fluff, gråter jag.Men du är borta.Om man har en liten kanin som man älskar över allt annat är det lätt att tänka på alla faror som lurar. Skator med vassa näbbar, hungriga örnar och fästingar i gräset. Nej, då är det säkrast för en liten kanin som Fluff att stanna hemma, inne i sin trygga bur. Men på sommarens soligaste dag händer det värsta. Fluff tar ett skutt ut genom dörren – in i det höga gräset – och är försvunnen. Nu börjar sökandet efter en liten, vit och fluffig kanin. Han måste hittas! Fast tänk om Fluff inte alls är borta, bara någon annanstans? Och tänk om det finns mer att hitta, där ute i det fria?Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Och kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Erik Svetoft.

Annica Hedin, Erik Svetoft

Fluff