Karl Johnsson

Foto av:

Magnus Liam Karlsson

Karl Johnsson, född 1980, är serietecknare och illustratör. Hans första seriebok, Mara från Ulthar, nominerades till Urhunden när den släpptes 2009. Tillsammans med Sara Bergmark Elfgren har Karl gjort den episka fantasyserien Vei, som fått ett mycket gott mottagande. När han inte tecknar serier illustrerar han barnböcker, däribland science fiction-serien Imperiets arvingar.

Relaterat

Imperiets arvingar 6: Världsdanaren

Om boken

Alice och Elias har precis överlevt ett livsfarligt hyperrymdshopp. Men rymdskeppet Stillheten är skadat och klarar inte mycket mer, och även Alice är illa tilltygad. Det finns någon annan inuti hennes kropp, någon som kan ta över när som helst. Chelie fruktar det värsta och gör sig redo att döda sin syster. Samtidigt samlas mörka krafter för att förslava Chelies folk och Stillheten hamnar åter i stridens centrum.
Världsdanaren är sjätte delen i sci-fi-serien Imperiets arvingar. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända. Kapitlen är korta och lättlästa med mycket dialog, och boken innehåller häftiga fyrfärgsillustrationer.

Oskar Källner, Karl Johnsson

Imperiets arvingar 6: Världsdanaren

Imperiets arvingar 5: Fängelseflykten

Om boken

Alices och Elias resa genom galaxen fortsätter. Brock har blivit bortförd av azkalorerna och Stillhetens besättning följer efter. De är oroliga för honom, men också för Alice. Efter vistelsen hos minnesväktarna har hon börjat höra röster och ser saker som inte finns.

På fängelseplaneten Feroz II tvingas Brock leta skatter i en farofylld djungel. Skatter som sedan säljs till högstbjudande i det lokala auktionshuset. Kapa har en plan för att frita Brock men kommer gänget att lyckas genomföra den?

Fängelseflykten är den femte delen i science-fiction-serien Imperiets arvingar. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända.

Oskar Källner, Karl Johnsson, Karl Johnsson

Imperiets arvingar 5: Fängelseflykten

Relaterade artiklar

Tidernas kupp räddar Imperiets framtid

Oskar Källners och Karl Johnssons science fiction-serie för mellanstadiebarn, Imperiets arvingar, är nu framme vid den femte boken om besättningen på rymdskeppet Stillheten. Fängelseflykten är späckad med äventyrliga upptåg, men handlar också om det förflutnas makt över nuet och om modet att följa sitt eget samvete.