bok

Imperiets arvingar 4: Minnesskrinet

Oskar Källner

Författare

Karl Johnsson

Författare

Karl Johnsson

Illustratör

Beskrivning

2021-04-30
Svenska
9-12

Författare

Oskar Källner, Karl Johnsson

Illustratör

Karl Johnsson

Formgivare omslag

Karl Johnsson

Alices och Elias resa på rymdskeppet Stillheten fortsätter. De har anlänt till imperieplaneten Tenia och besättningen behöver pengar för att reparera skeppet. Av en släkting till Syndra får de i uppdrag att hämta ett stulet minnesskrin. Men uppdraget blir inte alls så lätt som Stillhetens besättning trott. Snart är de inblandade i en kamp på liv och död, där hela imperiets framtid står på spel.

Minnesskrinet är den fjärde delen i sci-fi-serien Imperiets arvingar. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända. Berättelsen om Alices och Elias resa genom rymden är kort och gott storslagen.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Imperiets arvingar

Publiceringsdatum

2021-04-30

Läsordning

4

Produktion

Papper

Magno matt

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129729559

Antal Sidor

268

Ryggbredd (mm)

25

Höjd (mm)

208

Vikt (kg)

0.671

Bredd (mm)

158

Recensioner

@barnboksfamiljen

”Källner och Johnsson levererar återigen högkvalitativ barnlitteratur som tar med oss på ett medryckande rymdäventyr … Detta är verkligen en otroligt välarbetad serie som älskas lika mycket av mig som tioåriga sonen.

Imperiets arvingar väcker sann läsglädje!”

Mariasbokhylla

”Har ni inte läst hela serien än? Vilken tur du har som har den framför dig, jag är avundsjuk. […]

Hur mycket spännande saker kan man egentligen trycka in i en bok? Oskar Källner är en mästare på det. Vi kastas från händelse till händelse, den ena mer dramatisk än den andra, men samtidigt hänger allt ihop och ingen röd tråd lämnas hängande. [...] Karl Johnssons illustrationer är detaljerade och perfekta till det här.

Håkans Hylla

”Så slutresultatet blir ännu en underhållande del i en serie som är en stor homage till genren.”

@bokugglor

”Det var så roligt att få läsa mer om Alice och Elias och få följa med dem på ännu ett spännande äventyr som innehöll möten med nya varelser, action och mycket mer. […]

Språket var målande och tillsammans med Jonssons illustrationer kändes boken verkligen levande och även om boken är skriven för 9-12 åringar så passar det mer än utmärkt att läsa som vuxen också.”

@barrikaden

”Känner mig repetetiv… men Källners laservassa penna i kombination med Johnssons magiska illustrationer bildar ett fantastiskt resultat. […] Lyckan när man förstår en halvsmal och insmugen referens.”

BTJ

”Det är välskrivet, intressant och mycket spännande läsning. Helhetsbetyg: 5.” Fia Idegård

 

Imperiets arvingar 6: Världsdanaren

Om boken

Alice och Elias har precis överlevt ett livsfarligt hyperrymdshopp. Men rymdskeppet Stillheten är skadat och klarar inte mycket mer, och även Alice är illa tilltygad. Det finns någon annan inuti hennes kropp, någon som kan ta över när som helst. Chelie fruktar det värsta och gör sig redo att döda sin syster. Samtidigt samlas mörka krafter för att förslava Chelies folk och Stillheten hamnar åter i stridens centrum.
Världsdanaren är sjätte delen i sci-fi-serien Imperiets arvingar. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända. Kapitlen är korta och lättlästa med mycket dialog, och boken innehåller häftiga fyrfärgsillustrationer.

Oskar Källner, Karl Johnsson

Imperiets arvingar 6: Världsdanaren

Imperiets arvingar 5: Fängelseflykten

Om boken

Alices och Elias resa genom galaxen fortsätter. Brock har blivit bortförd av azkalorerna och Stillhetens besättning följer efter. De är oroliga för honom, men också för Alice. Efter vistelsen hos minnesväktarna har hon börjat höra röster och ser saker som inte finns.

På fängelseplaneten Feroz II tvingas Brock leta skatter i en farofylld djungel. Skatter som sedan säljs till högstbjudande i det lokala auktionshuset. Kapa har en plan för att frita Brock men kommer gänget att lyckas genomföra den?

Fängelseflykten är den femte delen i science-fiction-serien Imperiets arvingar. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända.

Oskar Källner, Karl Johnsson, Karl Johnsson

Imperiets arvingar 5: Fängelseflykten

 

 

Relaterat

Nyheter

Tidernas kupp räddar Imperiets framtid

Oskar Källners och Karl Johnssons science fiction-serie för mellanstadiebarn, Imperiets arvingar, är nu framme vid den femte boken om besättningen på rymdskeppet Stillheten. Fängelseflykten är späckad med äventyrliga upptåg, men handlar också om det förflutnas makt över nuet och om modet att följa sitt eget samvete.

Imperiets framtid står på spel

Nu kommer den spännande fortsättningen på Oskar Källners och Karl Johnssons science-fiction-serie för mellanstadiebarn, Imperiets arvingar. I den fjärde boken, Minnesskrinet, får vi åter följa besättningen på rymdskeppet Stillheten. Och nu står imperiets framtid på spel!

Sprudlande teamwork på distans

De kände knappt varandra när de påbörjade ett tioboks-projekt. Halvvägs in i bok fyra hörs de fortfarande varje dag – men har inte träffats på nästan ett år. Vi stämde (digital) träff med Oskar Källner och Karl Johnsson för att prata om framgångsrikt samarbete på avstånd.

Nominerad till Barnens Romanpris i Karlstad 2020!

Bortförda, som är den första boken i science-fiction-serien Imperiets arvingar, har nominerats till Barnens Romanpris i Karlstad. Nu kommer 27 klasser i åk 6 att rösta på sin favorit och i januari avslöjas vilken bok som vann.

Den storslagna rymdresan går vidare

Nu kommer tredje delen i Imperiets arvingar, Oskar Källners och Karl Johnssons episka science fiction-berättelse för mellanstadiebarnen. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända.