Johanna Kristiansson

Foto av:

Annasara Lundgren

Johanna Kristiansson är illustratör & serietecknare och bosatt i Malmö. Tillsammans med kollegan Joakim Gunnarsson gör hon serien om Katten Nils och hans vänner. Serien har gått i Kamratposten sedan 2007, och fem seriealbum finns ute med den inte alltför smarta gula katten. När hon inte ritar serier illustrerar hon barnböcker, läromedel, pyssel och korsord. Hon håller även workshops för barn i serieteckning på skolor och bibliotek.

Relaterat

Alice vill (inte) allt!

Om boken

Alice och mamma ska ha en egen dag på stan. De ska köpa nya kläder till Alice, låna böcker på biblioteket, fika och ha det mysigt. Alice har längtat i flera dagar, men när mamma säger att det är dags att åka händer något konstigt. Plötsligt blir Alice liksom alldeles tvärtom …
Alice vill (inte) allt är den efterlängtade uppföljaren till Alice vet allt och Alice kan allt, feel good-bilderböcker om en alldeles underbart självklar tjej med härligt självförtroende. Ingelin Angerborn skriver med rolig upprepningseffekt och Johanna Kristianssons illustrationer skruvar humorn ytterligare ett snäpp. Det här är böcker som nästan alla 3–5-åringar och deras vuxna kommer att känna igen sig i.

Ingelin Angerborn, Johanna Kristiansson

Alice vill (inte) allt!

Relaterade artiklar

Mera lättläst lagom till terminsstart

Fyra nya tillskott i Lättläst-biblioteket, perfekta till vårterminen. Pratbubblor med versal text kombineras med läsvänliga gemener i brödtexten. Det klockrena sättet att öva läsning!