Varför finns inte smarthetspiller? …och andra konstiga kattfrågor

Foto av :

Illustration: Johanna Kristiansson

Publicerad:

2019-03-11

I tolv år har serien om den inte alltför smarta Katten Nils varit ett stående inslag i Kamratposten. Nu den femte serieboken, där katten med vänner passar på att sätta sina tassavtryck på månen.

Knasiga Katten Nils, Elake Morr och de andra vännerna får barn att kikna av skratt. I Katten Nils åker till månen väntar ännu ett halsbrytande äventyr, när de ger sig av till månen i jakten på juveler att ge Lisa Sylt i födelsedagspresent. Men som vanligt går allt överstyr redan från första serierutan. 

– Detta är en omskriven variant av ett av de första (opublicerade) äventyren som skrevs med Nils år 2003, berättar serietecknaren Johanna Kristiansson och serieskaparen Joakim Gunnarsson. Extra kul att det är jubileumsår och femtio år efter första månlandningen 1969!

Katten Nils åker till månenär en ny fristående bok, fylld med spänning och som vanligt massa humor. Vem tar man med sig till en öde ö? Varför heter det inte hip-hopcorn istället för popcorn? Och finns det verkligen smarthetspiller?

Katten Nils-serien började som en liten seriestrip längst bak i tidningen Kamratposten år 2007, men har fått växa sig större under årens lopp. 

– Nu tycker vi det är jätteroligt att få släppa vårt femteseriealbum tillsammans, säger duon.

Tidigare har tre serieböcker utkommit på Rabén & Sjögren: Katten Nils – Bästa barnvakten, Katten Nils – Söndagsdisk, Katten Nils tar sig ton(fisk). Den första serieboken kom ut på annat förlag.

Sagt om tidigare Katten Nils-serier:

”Albumet håller god och jämn nivå. Allt är vältecknat, lekfullt kul och lagom spännande. Helhetsbetyg: 4.” Gunnar Åberg, BTJ (Katten Nils tar sig ton(fisk))

”Denna dumroliga katt, känd från Kamratposten, spetsar läsförståelsen med tokfniss. Skratt, serier och sommar hör ihop!” /Jönköpings-Posten (Katten Nils – Söndagsdisk)

Relaterat

Katten Nils åker till månen

Om boken

Katten Nils och Elake Morr bråkar om vem som ska ge Lisa Sylt den bästa födelsedagspresenten nästa vecka. De försöker överträffa varandra med sina idéer och förslagen blir bara värre och värre. Tillslut säger de att de ska ge Lisa Sylt juveler, nej juveler från månen! Och precis då går Lisa förbi och hör deras planer. Sjuttsingen! Nu måste de ju till månen och hämta juveler så inte Lisa sylt blir besviken. Bara att börja bygga månraketer.

I år är det 50 år sedan månlandningen 1969 och det firar Katten Nils genom att själv åka till månen på ett halsbrytande äventyr, där samarbete och kamratskap blir räddningen. En ny fristående bok med Katten Nils och hans vänner, fylld med spänning och som vanligt massa humor. Vem tar man med sig till en öde ö? Varför heter det inte Hip-hopcorn istället för popcorn? Och finns det verkligen smarthetspiller?
Innehåller opublicerade serier!

Johanna Kristiansson, Joakim Gunnarsson, Joakim Gunnarsson

Katten Nils åker till månen

Relaterade artiklar

Mera lättläst lagom till terminsstart

Fyra nya tillskott i Lättläst-biblioteket, perfekta till vårterminen. Pratbubblor med versal text kombineras med läsvänliga gemener i brödtexten. Det klockrena sättet att öva läsning!