Lättläst med Katten Nils och Familjen Monstersson

Publicerad:

2021-05-18

I två helt nya böcker i vår populära Lättläst-serie löser Katten Nils och hans kompisar ett mysterium medan 10-årsjubilerande Familjen Monstersson skapar en skrämmande bra djurpark!

Med lite text och läsvänlig typografi, pratbubblor med versal text plus massor av roliga färgbilder, är Lättläst-serien perfekt för barn som just börjat läsa själva! 

Premiär för barnens favoritkatt i Lättläst-serien!

Efter drygt tio år som älskad serie i Kamratposten kommer den populära Katten Nils även i lättläst form i Katten Nils och mysteriet med diamantstölden.  

När katten Nils leker kurragömma med sina kompisar Morris och Lisa Sylt, hittar de en spännande grotta som leder in i ett övergivet hus. Där finns ett laboratorium – och en superhjältedräkt! Det verkar som om vännerna hamnat i Enigma Katts hus. En gång i tiden var hon känd som världens bästa detektiv, men nu har hon varit försvunnen i många år. 
Så plötsligt börjar Enigma Katts mysterie-radar att blippa, det betyder att det finns ett mysterium att lösa. Vilken tur att Katten Nils, Morris och Lisa Sylt finns på plats för att ta sig an fallet!

– Efter att ha gjort Katten Nils som serie i mer än 10 år, var vi sugna på att prova på bokformatet. Och vad kan passa bättre än ett lättläst mysterium med våra katter? Vi har haft jätteroligt när vi gjorde boken och vi hoppas att våra läsare ska känna likadant. Håll utkik efter ledtrådar i bilderna! säger Johanna Kristiansson och Joakim Gunnarsson.

En skrämmande bra djurpark!

Man har aldrig tråkigt med Monsterssons och Djurparken Skräcken, som är den fjortonde delen i monstersuccéserien utgör naturligtvis inget undantag.

Ebba och Boris har besökt en djurpark, och när de kommer tillbaka hem till Boris får de en jättebra idé: De ska öppna en egen djurpark i Familjen Monsterssons trädgård! Att hitta djur är inga problem, det finns grodor och änder – och Polly och Mysis, förstås. Det kan ju inte bli annat än succé, eller ...?

Familjen Monstersson, som i år firar 10-årsjubileum, är en modern klassiker i kategorin lättläst. Den älskas av såväl läsare och föräldrar som bibliotekarier och bokbloggare. Familjen Monstersson: Djurparken Skräcken finns även som ljudbok, inläst av Christian Fex.

Relaterat

Katten Nils och mysteriet med diamantstölden

Om boken

När katten Nils leker kurragömma med sina kompisar Morris och Lisa Sylt, hittar de en spännande grotta som leder in i ett övergivet hus. Där finns ett laboratorium - och en superhjältedräkt! Det verkar som om vännerna hamnat i Enigma Katts hus. En gång i tiden var hon känd som världens bästa detektiv, men nu har hon varit försvunnen i många år.

Så plötsligt börjar Enigma Katts mysterie-radar att blippa, det betyder att det finns ett mysterium att lösa. Vilken tur att Katten Nils, Morris och Lisa Sylt finns på plats för att ta sig an fallet!

Efter drygt tio år som älskad serie i Kamratposten, kommer nu Katten Nils även i Rabén & Sjögrens lättlästa serie. Med lite text och läsvänlig typografi, pratbubblor med versal text plus massor av roliga färgbilder, får alla nybörjarläsare här chans att lösa mysterier - och öva läsning tillsammans med Katten Nils och hans vänner.

Johanna Kristiansson, Joakim Gunnarsson

Katten Nils och mysteriet med diamantstölden

Relaterade artiklar

Häng med till Zombieskolan

Zammy har en hemlighet – en riktig hemlighet – han är människa! Det är inget bra alls om man bor i Zombyberg, som Zammy och hans familj gör.