Nu släpper barnens favoritförfattare hett efterlängtade böcker

Publicerad:

2016-05-25

Ingelin Angerborn, barnens okrönta mysrysar-drottning och Petrus Dahlin, som nyligen vann barnens eget pris Bokjuryn, släpper båda hett efterlängtade böcker. Under 48 timmar bjuder Rabén & Sjögren på de tidigare böckerna Rum 213 av Ingelin Angerborn och Kurragömma av Petrus Dahlin som e-böcker på rabensjogren.se, med start torsdag 26/5 kl 9.00.


Fotografer: Magnus Liam Karlsson och Leif Hansen

Om Ingelin Angerborn och Sal 305:

Sal 305 är en fristående fortsättning på den redan smått klassiska Rum 213. Ingelin är mästare på mystiska böcker för slukaråldern och har kallats en modern Maria Gripe.

Jag har nog alltid vetat att det som hände förra sommaren verkligen hände. Men jag trodde att det var en engångshändelse. Nu vet jag att det inte var det. Och nu vet jag att det kommer att hända igen.

Ingelin Angerborn bjuder på oro, oförklarliga händelser, övernaturliga inslag och ett obehag som man inte kan låta bli att sträckläsa sig igenom. Det är spännande utan att vara otäckt på riktigt.
Vem är det som tar Elviras hand just när hon håller på att somna? Och vem var det egentligen hon såg i sjukhussängen bredvid hennes? Elvira vet inte. Hon vet bara att hon cyklade omkull och att det nu händer saker som hon inte kan förklara. Och att Dåris, det gamla övergivna hospitalet som hon ser från sitt rum på sjukhuset, får henne att rysa. Är det bara hjärnskakningen som spökar eller finns det någon sanning i de hemska historierna som berättas om Dåris?

Ingelin Angerborn är född 1966. Hon har skrivit fler än 25 barn- och ungdomsböcker och vunnit barnens eget bokpris Bokjuryn tre gånger. Sal 305 har recensionsdag den 28 maj 2016.

Om Petrus Dahlin och Spöknät:

Efter sina två skräckromaner Hjärtlös och Kurragömma hyllades Petrus Dahlin som barnens egen Hitchcock av kritikerna. Nyligen utnämndes han även till vinnare av barnens eget pris, Bokjuryn 2015. Nu kommer hans nya bok Spöknät, en gastkramande historia för 9-12-åringar.

Boken handlar om Tino, som blir lämnad ensam i en liten ort i Värmland tillsammans med sin deprimerade mamma. Det är hett, det är torrt, det är tomt. Så äntligen kommer det förlösande ovädret. Det regnar, det åskar. Morgonen efter upptäcker Tino att hans mamma är försvunnen. I samma stund dyker ett barn upp i byn: Akki. Hon säger att hon är tusen år gammal och att hon kan hjälpa Tino hitta sin mamma. Finns det ett samband mellan mammans försvinnande och Akkis uppdykande..?

– Jag har nog alltid tyckt om att skrämmas, säger Petrus Dahlin. I perioder har jag försökt hitta på nya sätt att skrämmas på. Ibland har det gått överstyr som på en arbetsplats där jag jobbade. Där skrämde jag en medarbetare så mycket att hon inte vågade vara ensam efter det.

– Bokidéerna kan komma ifrån en dröm, en känsla jag får, en plats jag är på. Spöknät kom ifrån ordet spöknät. Det är ju nät som slitit sig från fiskare och driver runt i haven med döda och halvdöda fiskar. Så började jag tänka: hur skulle det vara om ett spöknät egentligen var till för att fånga spöken med. Och pang så rullades hela historien upp för mitt inre.

Petrus Dahlin är född i Umeå 1964 och bor i Stockholm. Han har skrivit åtskilliga uppskattade barn- och ungdomsböcker, däribland Skogens Systrar-trilogin och deckarna om Kalle Skavank.