Elisabeth Widmark

Foto av:

Malin Grönborg

Elisabeth Widmark är illustratör och konstnär. Hon har illustrerat många barnböcker och nominerades 2023 till Norrlands Litteraturpris för Vera vem? skriven av Anna Sundström Lindmark. Hon bor med sin familj i Holmsund utanför Umeå.

Relaterat

Odjuren

Om boken

Vad händer när människan missbrukar naturen?
Annie åker med sin moster och morbror, Harald och Emma, till stugan i Trolltjärn. Harald ska snickra på ett jakttorn och Emma och Annie ska spela spel och gå i skogen. Men det blir inte riktigt som de tänkt. Harald säger att Trolltjärn är porten till en annan värld, att människorna bara är gäster i skogen, och att trollen och de underjordiska härskar där. Men de vill inte människorna något illa. För det mesta …Odjuren är en naturthriller i grafisk roman-form. Det är läskigt, spännande och samtidigt stämningsfullt.Kerstin Lundberg Hahn har skrivit texten och Elisabeth Widmark har illustrerat, och texten och bilden samspelar och förstärker varandra på bästa sätt.

Kerstin Lundberg Hahn, Elisabeth Widmark

Odjuren

Relaterade artiklar

Naturthriller i grafisk roman-form

Naturen vill oss egentligen inget ont. Men om vi skadar den, då kommer den att slå tillbaka. Kerstin Lundberg Hahn och Elisabeth Widmarks grafiska roman Odjuren är en saga och en thriller, en berättelse om kärlek och om hämnd, förankrad i verklighet och fantasi. Det är läskigt, spännande och samtidigt stämningsfullt.