Nya ljudböcker att älska!

Publicerad:

2019-02-21

Vad har Sissela Kyle, Nour El Refai och Philomene Grandin gemensamt? Jo, de har läst in några av våra senast utgivna ljudböcker!

Här är lite nytt örongodis för barn och unga som kommit ut i år:
 

LÄSÅLDER 3–6 år:

Godnatt alla djur av Lena Arro & Catarina Kruusval

Uppläsare: Sissela Kyle

Bubblan och Pärlan ska sova i tält i natt. Det är så spännande! De har med sig varsin sovsäck och kudde, och Bubblan har med sig sin ficklampa. Tur, för det börjar bli mörkt där ute. Och nu tassar det utanför tältet – är det någon som vill komma in? 


Veckan före barnbidraget och Hemma hela sommaren av Elin Johansson & Ellen Ekman

Uppläsare: Philomene Grandin

Duon Ellen Ekman och Elin Johansson gjorde 2016 succé med Veckan före barnbidraget. I boken är det en vecka kvar till barnbidraget och nu gäller det att vara finurlig. Med tejp, lite skattjakt och snällhet kommer man långt. 
I uppföljaren Hemma hela sommaren återser vi samma familj och här ligger fokus på jämförelsen med andra. Temat är en klassiker, man kommer tillbaka från sommarlovet och så har alla utom en själv gjort jättefestliga saker. 
 

Gropen av Emma AdBåge

Uppläsare: Nour El Refai

Vinnare av Augustpriset 2018! Om fantasins och lekens kraft. Om fega vuxna och om att aldrig ge sig! För hur skulle det bli om de vuxna bestämde allt? 


LÄSÅLDER 6–9 år:

Ester Tagg och sjöormens gåta av Linn Åslund & Rebecka Helmersson

Uppläsare: Hedda Stiernstedt

En dag dyker det upp ett brev på piratskeppet Den flygande holländaren. Det är från Amelia Sorgmantel. Hon berättar att hon är strandsatt med sin besättning och snabbt behöver hjälp. Ester vet att Sorgmantel är den enda som kan berätta var hennes föräldrar är. Hon måste få åka dit! 

Lyssna även på första delen i serien om Ester Tagg, Ester Tagg och Den flygande holländaren.
 

LÄSÅLDER 9–12 år:

Tonje och det hemliga brevet av Maria Parr

Uppläsare: Charlotta Jonsson

Tonje Glimmerdal är det enda barnet i Glimmerdalen. Hon ska snart ska fylla tio och lever efter mottot "full fart och gott självförtroende". Hennes bästis är Gunnvald, en gammal gubbe som har tid att prata, skapar mirakelmusik på sin fiol och hjälper henne att laga kälken. Tonje och det hemliga brevet gavs första gången ut på svenska 2010 och är idag en älskad modern klassiker - så älskad att berättelsen 2018 var Sveriges Radios julkalender.
 

Så himla taskigt av Cina Friedner

Uppläsare: Ellen Jelinek 

Alla har vi haft en Henrietta Nilsson styr och ställer i klassen. Och Manda och hennes bästis Lilly har det definitivt. Alla tjejer vill vara med henne och nästan alla killar vill vara ihop med henne, fast hon är världens taskigaste. Något måste göras! Så himla taskigt är Cina Friedners hyllade debutroman, som handlar om konflikter och hierarkier i en vanlig svensk mellanstadieklass. 
 

LÄSÅLDER Unga Vuxna:

Slutet av Mats Strandberg

Uppläsare: Hedda Stiernstedt och Christopher Lehmann

Du är sjutton år gammal. Det är sommar och världen ser ut precis som vanligt. Men du vet vad som är på väg. Om en månad är vi alla borta. Vad vill du göra den sista tiden? Vem vill du vara med när allt tar slut? Hur känns det att veta exakt vilket klockslag du ska dö? Och vad spelar ett liv mer eller mindre för roll?

Mats Strandberg har hyllats för sin preapokalyptiska berättelse om två ensamma unga människor i en värld som lever på lånad tid.

Relaterat

Ester Tagg och Sjöormens öga

Om boken

En dag dyker det upp ett brev på piratskeppet Den flygande holländaren. Det är från Amelia Sorgmantel. Hon berättar att hon är strandsatt med sin besättning och snabbt behöver hjälp.

Ester vet att Sorgmantel är den enda som kan berätta var hennes föräldrar är. Hon måste få åka dit! Problemet är bara att kapten Stålhjärta har varit tvungen att pantsätta Den flygande holländaren. För att bli fria från skulden måste Stålhjärta och hennes besättning först hitta den mytomspunna ädelstenen Sjöormens öga

Linn Åslund, Rebecka Helmersson

Ester Tagg och Sjöormens öga