50 år sedan första månlandningen!

Publicerad:

2019-07-16

Vad passar bättre än att djupdyka i några aktuella böcker om rymden!

I år är det 50 år sedan Apollo 11 landade på månen. Besättningen som bestod av Neil Armstrong, Buzz Aldrin och Michael Collins sköts upp den 16 juli och landade den 20 juli för att sedan återvända mot jorden. Klart det ska firas med att läsa en bok i ämnet. Här är några boktips!  

Katten Nils åker till månen av Johanna Kristiansson och Joakim Gunnarsson är en ny fristående bok med Katten Nils och hans vänner, fylld med spänning och mycket humor!

Katten Nils och Elake Morr bråkar om vem som kan ge Lisa Sylt den bästa födelsedagspresenten. Lisa råkar höra när de båda säger att de ska hämta juveler från månen till henne. Bara för katterna att börja bygga månraketer ... 

Femtio år efter att den första människan satte sin fot på månen är det dags för den första katten att sätta sin tass där. Det blir ett halsbrytande äventyr, där samarbete och kamratskap blir räddningen. 
 

Planetarium av Chris Wormell och Raman Prinja välkomnar läsaren att stiga in och utforska universums mörka mysterier! 

I boken visas en fantastisk samling rymdfenomen och himlakroppar – från den minsta månen till den största spiralgalaxen. Kika in i Galileos teleskop, se en stjärna födas och balansera farligt nära ett svart hål. 


Måla rymden: Saker och mönster att färglägga av Ingela P. Arrhenius är fylld med spännande rymdföremål och former såsom aliens, astronauter och rymdskepp, skapade i tuff retrostil. 
 

Stjärnor och planeter 3: Rymdungarna av Mats Wänblad och Kenneth Andersson

Tvillingarna Castor och Polly har flyttat till rymden! Deras mamma är rymdforskare, och hon ska se om det finns liv på planeten Argo 7. Vad mamma inte vet är att Castor och Polly hittat liv för länge sen, fast det kan de inte berätta för henne. Rymdvarelserna är ju deras kompisar och inte några som det ska forskas på.
PS. Missa inte de tidigare två delarna i serien: Hemma i rymden och Språkomaten.


Astronauten som inte fick landa av Bea Uusma 

När Neil Armstrong och Buzz Aldrin sätter ner månlandaren vid Stillhetens Hav sitter en femtedel av jordens befolkning framför sina tv-apparater och håller andan. Samtidigt, på andra sidan månen, glider en liten rymdkapsel genom mörkret. Där inne sitter Michael Collins. Han är längst bort från jorden av alla.
Det här är boken om den tredje astronauten på Apollo 11, som reste hela vägen till månen men ändå inte fick hoppa ner. 


Om jag bara inte råkat göra pappa till astronaut av Ingelin Angerborn och Lena Forsman 

Om Tilda inte hade råkat göra sin pappa till astronaut, så hade det aldrig hänt. Hon hade inte stulit en tidning och fått vara med om ett mirakel, tant Doris älsklingsfotografi hade inte gått sönder och gympalärarens motorcykelhjälm hade inte försvunnit. Och då hade inte Tilda behövt flytta!

Relaterat

Måla rymden

Om boken

Vad finns ute i rymden? Hur ser en månbil ut? Och vad har astronauten på sig för utrustning? Spännande och roliga rymdmotiv och mönster att färglägga, skapade i en varm och tuff retrostil av Ingela P Arrhenius. Här blandas planeter, raketer och ufon i ett riktigt rymdäventyr.

Färgläggning är kreativt, avslappnande och stärker koncentrationsförmågan. Här finns både stora tydliga motiv och mer detaljerade med rena linjer som är lätt för barn att hålla sig till. Det finns alltid något att upptäcka och att lära sig mer om i det man färglägger.

Upptäck fler i serien; Måla djur, Måla vilda djur, Måla fordon, Måla yrken och Måla havet.

Ingela P Arrhenius, Ingela P Arrhenius

Måla rymden