Vilken blir din allra första pärlplatta?

2019-08-08

Foto av :

Foto: Tobias Kiel Lauesen

Gör något roligt och kreativt med dina barn – pärla! Min första pärlplattebok är full av inspiration, tips och dessutom 50 enkla, men fantasifulla, mönster.

Kom igång och lägg pärlplattor! Det är hur lätt som helst. Klart man kan pärla så mycket mer mer än kvadratiska gryt- eller glasunderlägg, fast man är i lågstadieåldern. Anja Takacs är den kreativa danskan som ligger bakom de fantastiska böckerna Pärlplattedjur och Pärlplattekul – och ett stort instakonto med massa inspiration. Hon är kanske mest känd för att göra jättestora hund-pärlplattor och ugglor med ögon stora som tekoppar. 

– Jag har deltagit i många kreativa projekt runt om i landet och sett att pärlplattor är en fantastisk genväg till lek och fantasi – bara man inte gör det för avancerat, berättar hon i bokens förord.

      

Nu kommer hon därför med Min första pärlplattebok, en bok för de allra yngsta entusiasterna. Här finns över 50 mönster: monster, feer, bläckfiskar, små söta lejon, en vitfläckig hund och en apa som kan svinga sig i din bokhylla. Alla kan hitta sin egen favorit. Dessutom tipsar Anja Takacs om en rad användningsområden – du kan exempelvis montera djuren på en bit kartong och göra fina grattiskort.

Boken är superenkel att använda som mall. Du lägger bara en genomskinlig pärlplatta ovanpå det mönster i boken du har valt så ser du precis vilka färger du ska lägga och var, utan att du behöver räkna och måtta. Allt ni behöver är pärlor och en platta, så är ni redo för en massa roliga pysselstunder med hela familjen!

Läsålder: 6–9 år.

Relaterat

Min första pärlplattebok

Om boken

Anja Takacs, den kreativa danskan som ligger bakom Pärlplattedjur och Pärlplattekul, kommer nu med en ny bok för de yngsta pärlentusiasterna. Kanske gillar ditt barn att pärla, men du har tyckt att projekten i de tidigare böckerna har känts lite för stora och avancerade? Då är det här boken för dig. Här finns över 50 mönster, allt från djuren på savannen, via djungeln och havet till bondgården och ditt eget fantasiland. Välj och vraka bland lejon, kattungar, bläckfiskar, ormar, monster och enhörningar. Här kan alla hitta sin egen favorit!

Alla projekt läggs på en kvadratisk, genomskinlig platta som placeras ovanpå mönstret i boken. På så sätt blir det lätt för barnet att följa mönstret och se vilka färger som ska vara var, utan att behöva räkna och måtta. Allt du behöver är pärlor och en platta, så är du redo för en massa roliga pärlplattestunder med hela familjen!

Anja Takacs

Min första pärlplattebok

Relaterade artiklar

Vilken blir din allra första pärlplatta?

Gör något roligt och kreativt med dina barn – pärla! Min första pärlplattebok är full av inspiration, tips och dessutom 50 enkla, men fantasifulla, mönster.