Inger Sandberg fyller 90 år och firas med en fin samlingsvolym

2020-07-31

Foto av :

Foto: Lotta Vikander
Den 2 augusti fyller Inger Sandberg 90 år och lagom till födelsedagen utkommer en vacker samlingsvolym med utvalda favoriter ur Inger och Lasse Sandbergs stora sagoskatt.

Inger och Lasse Sandberg räknas till våra allra största bilderboksskapare. Deras böcker om Lilla Spöket Laban, Lilla Anna och Tummen har lästs och älskats av flera generationer barn.

Med sin lekfullhet, fantasi, humor och sitt exakta gehör för de små barnens verklighet har böckerna blivit odödliga barnklassiker. När de första böckerna gavs ut på mitten av 60-talet bröt de mot tidens konventioner. Lasse Sandbergs skenbart enkla illustrationer med en helt ny stil ansågs radikal och av vissa till och med ful. Sandbergs var nydanare i sin genre. ”Det behövs fart i barnböcker”, sa Inger redan när de första böckerna gavs ut. ”Det gäller att få barnen att vilja vända blad!”.

Utgångspunkten är alltid barnet, barnets verklighet, barnets rätt att vara barn, att tycka annorlunda än vuxenvärlden, och den livsviktiga leken. Pedagogiken löper som en röd tråd men det är aldrig några pekpinnar utan det är alltid lekfullt och på barnets egen nivå. Det här visade sig vara ett framgångsrecept som håller än idag. Det är just enkelheten som är så genialisk och det vet ju vi att det enkla många gånger är det svåraste.

I samlingsvolymen Stora boken om Lilla Spöket Laban, Lilla Anna och några till får vi möta Lilla Spöket Laban i några av de första äventyren och följa med Lilla Anna på en spännande båttur. Men här finns även pärlor som förtjänar att återupptäckas, som Pulvret och Vit och Svart och alla de andra. En samling odödliga barnboksklassiker som tål att läsas om och om igen! 

Vi ger samtidigt ut två pekböcker där de minsta får lära sig de allra första orden och färgerna med Inger och Lasse Sandbergs älskade bokfigur Lilla Spöket Laban: Lilla Spöket Laban – Mina första ord och Lilla Spöket Laban – Mina första färger.

Relaterat

Stora boken om Lilla Spöket Laban, Lilla Anna och några till

Om boken

Lilla Spöket Laban, Lilla Anna, Tummen och Pulvret - Inger och Lasse Sandbergs karaktärer har älskats av generationer barn. Med sin lekfullhet, fantasi, humor och sitt exakta gehör för de små barnens verklighet har böckerna blivit odödliga barnklassiker.

Här kommer för första gången en stor och lyxig samlingsvolym med utvalda favoriter ur Inger och Lasse Sandbergs över 110 böcker stora barnboksproduktion. En riktig skattkista till bok som kommer hänga
med i många år framöver.

Lär känna eller återse Lilla Spöket Laban i några av de första äventyren, följ med Lilla Anna på en spännande båttur och upptäck fler favoriter som Pulvret och Vit, Svart och alla de andra.

Inger Sandberg, Lasse Sandberg

Stora boken om Lilla Spöket Laban, Lilla Anna och några till

Relaterade artiklar

Tre berättelser om Lilla Spöket Laban – i en bok!

Sveriges mest älskade spöke är tillbaka i en härligt tjock och matig samlingsvolym av barnbokslegendarerna Inger och Lasse Sandberg. Alldeles lagom läskig för små spökfantaster.