Tre berättelser om Lilla Spöket Laban – i en bok!

Illustration av:

Lasse Sandberg

Publicerad:

2021-10-08

Sveriges mest älskade spöke är tillbaka i en härligt tjock och matig samlingsvolym av barnbokslegendarerna Inger och Lasse Sandberg. Alldeles lagom läskig för små spökfantaster.

På tisdag lät det så här från Pappa Spöke.
– OJOJOJOJ vad sjuk jag är. Vad ska jag göra?
Laban och Bus såg att spökpappan blivit blå.
Blå som blåsippan.
Blå som himlen.
Blå som sjön.

– Titta vad synd det är om mej. Jag har fått blåsjukan. Vem ska spöka nu när inte jag är vit och hemsk?
– Det är klart att vi ska spöka på tisdag nu när du har fått blåsjukan, sa Bus och Laban.

Då blev pappa lite gladare och gav pojkarna fyra ärtpåsar.
– Skramla med ärtpåsarna i natt. De är inte så tunga som kedjan, sa han.

I Tre berättelser om Lilla Spöket Laban får vi läsa om hur det gick till när Labans lillasyster Labolina föddes, hon som är så otroligt bra på att härma ljud! Vi får också följa med till slottet Gomorronsol under en tokig dag när hunden började jama och kossan började gala som en tupp. Och till sist får vi veta vad som hände när Labans pappa var sjuk och Laban och Lillprins Bus fick hjälpa till med att spöka på slottet.

Samlingsvolymen innehåller: Lilla Spöket Laban får en lillasysterVem är det som låter, sa Lilla Spöket LabanPappa är sjuk, sa Lilla Spöket Laban.

Relaterat

Tre berättelser om Lilla Spöket Laban

Om boken

Sveriges mest älskade spöke är tillbaka - med tre berättelser i en bok! I den här samlingsvolymen får vi läsa om hur det gick till när Labans lillasyster Labolina föddes, hon som är så otroligt bra på att härma ljud! Vi får också följa med till slottet Gomorronsol under en tokig dag när hunden började jama och kossan började gala som en tupp. Och till sist får vi veta vad som hände när Labans pappa var sjuk och Laban och Lillprins Bus fick hjälpa till med att spöka på slottet.

Samlingsvolymen innehåller: Lilla Spöket Laban får en lillasyster, Vem är det som låter, sa Lilla Spöket Laban, Pappa är sjuk, sa Lilla Spöket Laban.

En härligt tjock och matig bok av barnbokslegendarerna Inger och Lasse Sandberg, alldeles lagom läskig för små spökfantaster.

Inger Sandberg, Lasse Sandberg

Tre berättelser om Lilla Spöket Laban

Relaterade artiklar

Vi minns Inger Sandberg

”En ikon i barnbokssverige har gått ur tiden”, säger förläggaren Rebecka Wolff.