Här är alla nya böcker i oktober

Publicerad:

2020-10-02

Oktober bjuder på ljuvliga och juliga böcker, adventskalendrar, familjespel och pyssel. Perfekta att ge bort i present eller njuta av själv! Men här finns också spänning, rys och böcker som berör på djupet. Välkommen till en ny bokmånad!

Läsålder: 3-6 år

Vi måste rädda julen! av Ellen Karlsson och Cecilia Heikkilä

Äntligen! Årets adventsbok är ett fartfyllt, dramatiskt och roligt äventyr med målet att rädda julafton. Det julpysslas i raketfart, äts kristyr och slemmig sill, och tomtekläderna bärs förstås på daglig basis – allt för att kompensera den jul som kan ha gått förlorad. Det är mysigt, lite sorgligt, spännande och stämningsfullt. Börja läsa den 1 december och läs ett kapitel om dagen ända fram till juldagen!
Utgivningsdatum: 9 oktober

Julen, vad är det? av Laura di Francesco

Alla stora pratar om att julen snart är här, men vad är julen egentligen för något? Är det någon som ska komma och hälsa på? Är den snäll som mormor och morfar? Eller är den en kaka? Barnets allra första bok om julen med magiskt stämningsfulla bilder!
Utgivningsdatum: 9 oktober

När Johan fick en liten kalv av Astrid Lindgren och Marit Törnqvist

Astrid Lindgren kan, som ingen annan, skildra känslan av sorg och av glädje. Marit Törnqvist fångar stämningsfullt människor, djur och miljöer. En efterlängtad nyutgåva av en klassisk bilderbok som förtjänar att lyftas fram igen!
Utgivningsdatum: 16 oktober

Vi har så roligt när det är jul: Astrid Lindgrens bästa julberättelser av Astrid Lindgren 

Kom i stämning inför julen med Astrid Lindgrens allra bästa och juligaste berättelser! I den här vackra samlingsvolymen hittar du Astrids mest älskade karaktärer och julfavoriter som passar både stora och små. Boken är genomillustrerad med klassiska färgbilder av Ilon Wikland, Björn Berg, Ingrid Vang Nyman, Kitty Crowther och Eva Eriksson.
Utgivningsdatum: 16 oktober

Julpyssel. Räven och tomten av Astrid Lindgren och Eva Eriksson

I en varm stämningshöjande aktivitetsbok får man sysselsättas med pyssel och en stor dos av Astrid Lindgrens magiska julkänsla hämtat från boken Räven och tomten, rikt illustrerad av Eva Eriksson. 
Utgivningsdatum: 16 oktober

Nu blir det jul, Pytte av Ingrid Flygare

Den lilla ponnyn Pytte är tillbaka i en härlig och stämningsfull berättelse om julen och allt vad den innebär med klappar, mat och pynt. Men framför allt om omtanke och snällhet.
Utgivningsdatum: 16 oktober

Titta, hitta, vinn med Mamma Mu och Kråkan av Jujja Wieslander och Sven Nordqvist

Titta noga och bli först med att hitta matchande bilder på spelplanen och ropa MUUU för att vinna spelet. Ett roligt och lustfyllt familjespel för alla åldrar!
Utgivningsdatum: 16 oktober

Jag vågar visst av Jasmine Berge

Nyhet i vår Rys & Mys-serie! En tidig höstkväll smyger Otis och hans storasyskon ut i skogen. Vinden gör att gräset ser ut som ett kusligt böljande hav och de hemtama träden får läskiga skuggor, allt känns spöklikt. Syskonen bestämmer sig ändå för att trotsa rädslan och gå hela vägen till Ödehuset på andra sidan skogen. Men är det bara Otis och hans syskon som är ute i mörkret och leker?
Debutanten Jasmine Berge skapar spänning för de minsta i en berättelse om en modighetstävlning i en mörk skog.

Mortina och den förskräckliga kusinen av Barbarra Cantini

Nyhet i vår Rys & Mys-serie! Det är en riktigt långtråkig dag på Gamla kråkslottet där zombiebarnet Mortina bor med sin faster Krypta. Så när det ringer på dörren blir Mortina glatt överraskad. Men hu! Det är hennes snobbiga, urtrista kusin Dilbert! Vem har bjudit dit honom? Innan Mortina vet ordet av ringer det på dörren igen. Och igen, och igen, och igen! Snart är alla Mortinas vänner samlade, men fastern själv syns inte till någonstans. Hon är spårlöst försvunnen!
En spännande bok med samma härliga humor som den första boken om Mortina.

Vintern – pyssla med mig av Anna Ribbing och Mia Nilsson Evidon

Massor av pyssel och gör det själv-tips på saker man lätt kan göra själv under vintern. Både ute och inne! 
Utgivningsdatum: 23 oktober

Läsålder: 6-9 år

Troll i järngruvan av Martin Olczak och Anna Sandler

Det ser mörkt ut för Jack. Hans lillasyster Ebba är fortfarande fånge hos trollens härskare Bergadrottningen. Hur ska Jack kunna befria henne och besegra Bergadrottningen? Hon är ju det mäktigaste och hemskaste trollet genom alla tider, eller ... Den fjärde och avslutande delen i serien Legenden om Jack.
Utgivningsdatum: 9 oktober

Handbok för superhjältar box: Pysselbok, plansch och pussel 150 bitar av Elias och Agnes Våhlund 
Maffig presentbox med pussel, väggplansch och en spännande aktivitetsbok med uppdrag för blivande superhjältar. Baserad på Elias och Agnes Våhlunds succéserie Handbok för superhjältar. 
Utgivningsdatum: 9 oktober

Läsålder: 9-12 år

Nåt trassligt inuti av Cina Friedner

Isas pappa hamnar på sjukhus. Fast inte det vanliga, där man gipsar ben och tar bort blindtarmar, utan ett annat. Ett där man inte får ha skosnören och där alla fönster och dörrar är låsta. En rapp skildring av livet på mellanstadiet, och en berättelse om en förälder som är svårt sjuk på ett sätt som inte riktigt går att prata om.
Utgivningsdatum: 9 oktober

Slottsruinens förbannelse av Tobias Söderlund 

En besatt flicka, en hemsökt ruin och Vanessas värsta mardröm ... Den tredje, fristående delen i serien Spökkameran håller läsaren i ett järngrepp. De tidigare delarna, Prästgårdens hemlighet och Ljusklotets mysterium, nominerades till Crimetime Award, Årets barnbok 2020.
Utgivningsdatum: 9 oktober

Quidditch genom tiderna av J.K. Rowling och Emily Gravett

Quidditch genom tiderna innehåller ALLT du någonsin har velat veta om sporten quidditch, älskad av både trollkarlar och mugglare! Med illustrationer av den prisbelönta engelska illustratören Emily Gravett.
Utgivningsdatum: 6 oktober

En magisk jul på Hogwarts: Harry Potter Adventskalender Pop-up 

Fira jul på Hogwarts! För första gången får du följa med in i Harry Potters magiska värld mitt i julfirandet i en interaktiv pop-up bok och adventskalender.
Utgivningsdatum: 1 oktober

Läsålder: Unga vuxna

Nyårsvandraren av Charlotta Lannebo

Vid tolvslaget på nyårsnatten lämnar Storm en fest och påbörjar vandringen hemåt genom Stockholm. Vägen kantas av möten med stadens andra frusna själar och blandas upp med starka minnen från sommaren när allt förändrades. Nyårsvandraren utspelar sig under en enda natt där ett helt liv måste begrundas.
Utgivningsdatum: 9 oktober