Edward Summanen

Foto av:

Hugo Thambert

Edward Summanen, född 1980, tycker att hundar, vänskap och solidaritet är det bästa som finns. Han är socionom, genusvetare och författare. Han har skrivit metodmaterial, barnböcker och läromedel, ofta med fokus på normkritik och hbtq-frågor. 
 
Sedan 2008 arbetar han med hbtqi-personers hälsa och rättigheter. Han har tilldelats priser av såväl RFSU Stockholm som föreningen Transammans för sitt engagemang för transpersoners rättigheter. Tidigare arbeten inkluderar bland annat kurator på ungdomsmottagning, fritidsledare för unga hbtq-personer, förskola, vårdbiträde och begravningsplatsarbetare.

Relaterat

Vänskap

Om boken

En sann vän kan vara det bästa som finns! Men vänskap är inte alltid lätt, och ibland är det frånvaron av den som känns som starkast.

Här har vi samlat elva noveller och en serie som på olika sätt tar sig an temat vänskap.
Vi får bland annat möta Amira, som oväntat får användning av sin italienska vid en skridskobana, Liam, som fixar ett annorlunda fotbollskalas, och Saga, vars kompis ställer en fråga som får hela kroppen att frysa till is.

Medverkar gör: Elin Ek, Siri Spont, Tobias Söderlund, Per Nilsson, Emma Askling, Tamara Mivelli, Mårten Melin, Sannah Salameh, Alma Thörn, Moa de Bruin, Edward Summanen och Annica Hedin.


Mårten Melin, Per Nilsson, Annica Hedin, Siri Spont, Tobias Söderlund, Tamara Mivelli, Alma Thörn, Moa de Bruin, Edward Summanen, Emma Askling, Sannah Salameh, Elin Ek

Vänskap

Relaterade artiklar

”Det finns så mycket oberättad historia”

Funderar du över ord som queer och ickebinär, och hur Pridefestivalen startade? På hur du kommer ut, byter namn eller vad könsbekräftande vård innebär? Vill du lära dig mer om hbtqi-rörelsen, vilka rättigheter vi har idag och hur vi har fått dem? Då är den här boken något för dig!