bok

Queera tider

Hbtqi då och nu

Edward Summanen

Författare

Adrian Malmgren

Illustratör

Beskrivning

2021-01-15
Svenska
12-15

Författare

Edward Summanen

Illustratör

Adrian Malmgren

Formgivare omslag

Emilie Ekström

Lärarhandledning

QueeraTider.pdf

Hur har synen på personer som bryter mot normer kring kön och sexualitet förändrats under historiens gång? Vilken utveckling har skett när det kommer till hbtqi-personers rättigheter i Sverige? Vilka frågor är aktuella just nu? Och vart kan du vända dig om du har frågor om trans eller könsidentitet?

Queera tider - hbtqi då och nu tar upp olika aspekter av att vara queer. Frågor får svar, och berättande texter varvas med intervjuer och skildringar av personer som varit betydelsefulla eller på andra sätt gjort avtryck. Det här är en bok som både inspirerar och informerar, såväl som lyfter fram delar av historien som det talas alldeles för lite om.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2021-01-15

Produktion

Papper

Magno matt

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129726442

Antal Sidor

226

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

207

Vikt (kg)

0.489

Bredd (mm)

155

Recensioner

Lokaltidningen Lomma/Burlöv

”Boken är fint illus-trerad av Adrian Malmgren och passar utmärkt att läsa från mellanstadiet upp till vuxen ålder. Detta är inte bara en bok för personer som passar in på HBTQ-spektret utan den är både intressant och lärorik för alla.”

@barnboksfamiljen

”Queera tider är en bok som jag tycker borde köpas in till ALLA skolbibliotek. […] Illustrationerna i boken är färgglada, härliga och inkluderande. […] Betyg: 5 av 5”

@annabennich (leg psykolog, föreläsare, författare)

”Bokens författare skriver informativt, kunnigt och lättfattligt om ett brinnande viktigt ämne, som vi alla bör öka vår förståelse kring …”

Arbetaren

”Genomgående i boken är en starkt uttryckt empati och respekt som smittar av sig på läsaren. Alltihop väldigt sympatiskt helt enkelt.

[...] Adrian Malmgrens illustrationer känns kanske lite naiva, nästan barnsliga i förstone, men om man studerar dem närmare ser man att de har f ler djup, är vassa med människor som inte ber om ursäkt för sig. Just det understryker denna bok om och om igen: Du har rätt att vara dig själv.” Josephine Askegård

Sydsvenskan

”Boken riktar sig framför allt till ungdomar, men fungerar utmärkt också för alla som vill bilda sig.” Shora Esmailian

 

Vänskap

Om boken

En sann vän kan vara det bästa som finns! Men vänskap är inte alltid lätt, och ibland är det frånvaron av den som känns som starkast.

Här har vi samlat elva noveller och en serie som på olika sätt tar sig an temat vänskap.
Vi får bland annat möta Amira, som oväntat får användning av sin italienska vid en skridskobana, Liam, som fixar ett annorlunda fotbollskalas, och Saga, vars kompis ställer en fråga som får hela kroppen att frysa till is.

Medverkar gör: Elin Ek, Siri Spont, Tobias Söderlund, Per Nilsson, Emma Askling, Tamara Mivelli, Mårten Melin, Sannah Salameh, Alma Thörn, Moa de Bruin, Edward Summanen och Annica Hedin.


Mårten Melin, Per Nilsson, Annica Hedin, Siri Spont, Tobias Söderlund, Tamara Mivelli, Alma Thörn, Moa de Bruin, Edward Summanen, Emma Askling, Sannah Salameh, Elin Ek

Vänskap

 

Relaterat