Adrian Malmgren

Foto av:

Julia Malmborg

Adrian Malmgren, född 1986, är serieskapare, HBTQ-aktivist och undervisar i serier. Han har själv publicerat sedan 2014 och är väl känd i svenska indie-diy kretsar för sin queera sci-fi serie Wicked Hero.

Genom åren har han publicerats med mindre projekt genom Egmont, Galago, och deltagit i större serie antologier såsom Draw the Line - ett projekt i spåren av #metoo och Gränslöst Mod, ett serieprojekt i samarbete med Röda Korset.

Relaterat

Queera tider

Om boken

Hur har synen på personer som bryter mot normer kring kön och sexualitet förändrats under historiens gång? Vilken utveckling har skett när det kommer till hbtqi-personers rättigheter i Sverige? Vilka frågor är aktuella just nu? Och vart kan du vända dig om du har frågor om trans eller könsidentitet?

Queera tider - hbtqi då och nu tar upp olika aspekter av att vara queer. Frågor får svar, och berättande texter varvas med intervjuer och skildringar av personer som varit betydelsefulla eller på andra sätt gjort avtryck. Det här är en bok som både inspirerar och informerar, såväl som lyfter fram delar av historien som det talas alldeles för lite om.

Edward Summanen, Adrian Malmgren

Queera tider

Relaterade artiklar

”Det finns så mycket oberättad historia”

Funderar du över ord som queer och ickebinär, och hur Pridefestivalen startade? På hur du kommer ut, byter namn eller vad könsbekräftande vård innebär? Vill du lära dig mer om hbtqi-rörelsen, vilka rättigheter vi har idag och hur vi har fått dem? Då är den här boken något för dig!