10 barnböcker om människans bästa vän!

Foto av :

Illustratör: Eva Eriksson

Publicerad:

2021-02-15

"Den vilda bebin tjatar på sin mamma varje stund, Nu vill han ha en liten hund!” Just nu råder valpfeber i hela landet. Alla kan förstås inte skaffa hund, men vi kan drömma och läsa om människans kanske allra bästa vän!

Läsålder 0-3 år

Max potta av Barbro Lindgren och Eva Eriksson

Barbro Lindgren och Eva Eriksson har i Max-böckerna skapat dramatik för föräldrar och barn i pekboksåldern. Moderna klassiker om Max och vovven.

Nicke Nyfiken hittar hundvalpar av Margret och H.A. Rey

Nicke och mannen med den gula hatten hittar en vilsen katt som de tar till Djurens Vänner. Där bor många borttappade djur – bland annat en hund med valpar. Men en av valparna är försvunnen! Nyfikna Nicke bestämmer sig för att undersöka saken!
Finns även som ljudbok!

Läsålder 3-6 år

Ellens alla hundar av Catarina Kruusval

Ellen gillar hundar - stora och små, blyga eller busiga. Men det är svårt att hitta en hund som är precis lagom busig för Ellen. Som vill gå fint och inte slickar henne i ansiktet hela tiden. Finns det såna hundar?
Finns även som ljudbok!

Jag hatar kaniner och blommor och barn av Per Nilsson och Lisen Adbåge

Här får vi möta en riktigt sur suris, som inte gillar något. Jo, vissa saker. Han gillar gamla korvar, döda kråkor, kiss och bajs och Tage. Mest älskar han Tage.
Finns även som ljudbok!

Vilda bebin får en hund av Barbro Lindgren och Eva Eriksson

"Den vilda bebin tjatar på sin mamma varje stund,
Nu vill han ha en liten hund!
En liten hund vill alla ha och bebin allra mest,
och får han ingen hund så vill han ha en häst."

Finns även som ljudbok!

Lilla lokomotivet Rosa av Barbro Lindgren och Eva Eriksson

Först kunde man tro att det var ett litet lokomotiv som kom utstörtande ur den trånga buren. Men så var det bara Rosa, världens busigaste och roligaste bullterrier! Här är den sanna historien om bullterriern Rosa. Läs om hennes första tid hos en tant som rätt så snart blev mycket utmattad ...

Ralf av Jean Jullien

Taxen Ralf är den klokaste och mest älskvärda familjemedlem man kan tänka sig. Men när han tar över sängen och vill vara med i duschen beslutar sig hans familj att det har gått lite för långt. Han får flytta ut.
Roligt och charmigt om hundhjälten Ralf!

Var är Sammeli? av Ilon Wikland

Olle har fått en hundvalp som han kallar Sammeli. Men Sammeli är snabb som blixten och springer iväg. Fast Olle följer efter han inte hitta sin vän …
En mysig berättelse om en pojke och hans hund, skriven och vackert illustrerad av Ilon Wikland.

Valpen av Ingrid Flygare

Valpen är andra delen i Ingrid Flygares bokserie om djurens ungar som inleddes med Fölet. Här får de yngre läsarna lära känna gulliga djurungar och följa med på deras första äventyr. Boken släpps i maj!

Läsålder 6-9

Om jag bara inte råkat byta ut tant Doris hund av Ingelin Angerborn och Lena Forsman

Om Tilda inte hade råkat byta ut tant Doris hund så hade det aldrig hänt. Hennes cykel hade inte blivit stulen, hon hade inte stukat foten och gjort hål på sina nya jeans... och framför allt hade hon inte varit så här lycklig!
Finns även som ljudbok!

Relaterat

Valpen

Om boken

Mysig läsning om människans bästa vän, perfekt från 2 år och uppåt.

Vid huset leker en liten valp och ett barn med en boll, valpen tröttnar aldrig på att leka! Ljuden och dofterna omger dem, allt är så nytt och spännande för en liten valp som upptäcker världen! Där borta kommer pappan i familjen med valpens koppel, det är dags att ta bussen och åka in till stan och hundfrisören.

Valpen är andra delen i Ingrid Flygares bokserie om djurens ungar. Här får de yngre läsarna lära känna gulliga djurungar och följa med på deras första äventyr. Tidigare titel i samma serie: Fölet.

Ingrid Flygare, Ingrid Flygare

Valpen