Här är alla nya böcker i augusti

Publicerad:

2021-07-30

Vi rivstartar bokhösten med flera fantastiska bilderböcker och en helt ny seriesatsning för 1-3-åringarna om deras vardag på förskolan. Men här finns också rogivande avslappningssagor, en krypande rysare och ett par älskade klassiker i nyutgåvor!

Läsålder 0-3 år

Mille går till förskolan och Maj och Zarah bråkar! av Ellen Karlsson och Laura Di Francesco

Kompisarna på förskolan är en helt ny seriesatsning för 1-3-åringarna om deras vardag och de viktiga kompisrelationerna. Lär känna Addi, Maj, Zarah, Mille och Alma – alla är olika, och alla är kompisar! En serie böcker helt på barnens nivå med text av den Augustprisvinnande författaren Ellen Karlsson och underbara bilder av Laura Di Francesco.
Utgivningsdatum: 6 augusti

Läsålder 3-6 år

Hattjakten av Sven Nordqvist

Morfar har en hatt som han aldrig tar av sig. Utom när han ska sova. Det första han gör varje morgon är att sätta på sig hatten. Men en dag är hatten plötsligt borta. Hattjakten publicerades första gången 1987 och är idag en älskad klassiker.
Utgivningsdatum: 6 augusti

Berit vill inte av Annica Hedin och Per Gustavsson

Berit bygger en koja, ett fantastiskt pandaslott, och vill inte bli störd. Hon vill inte leka med någon annan, absolut inte med någon som hon inte känner och när mammas kompis dotter dyker upp blir allt fel. ​Lussan gillar inte Berits slott och hon tar Berits finaste pärlor. Berit står inte ut! Och plötsligt bara händer det: Berit flyttar på Lussan så att hon ramlar! ​​Berit vill inte är tredje boken i Annica Hedin och Per Gustavssons succéserie om Berit.
Utgivningsdatum 13 augusti

Krokodiljakten eller när Ester kom bort i affären av Ylva Karlsson och Katarina Strömgård

Ester är och handlar med sina pappor, men just när de ska åka rulltrappa får pappa Ludde syn på en jacka han vill titta på. Fast det vill verkligen inte Ester göra så hon och gosekängurun åker i förväg upp för rulltrappan i den stora affären … Ett fartfyllt äventyr om att tappa bort sina föräldrar och en fristående uppföljare till Nappresan av den Augustprisbelönade duon Ylva Karlsson och Katarina Strömgård.
Utgivningsdatum 13 augusti

Mina tantkompisar av Ester Roxberg och Nathalie Ruejas Jonson

Elis bor på Kyrkogatan 5 och han har hela gatan full av kompisar! De är tanter allihop, men förutom det är de väldigt olika. Berit, Simin, Gun, Sivan – och Elis favorit: Elsa. Det är egentligen inget särskilt med Elsa men ändå är hon den allra bästa tantkompisen. Hos Elsa kan Elis sitta i hammocken och bara vara. Men en dag är Elsa inte där när Elis knackar på.
Ester Roxberg och Nathalie Ruejas Jonson har skapat en varm och kärleksfull berättelse om vänskap och sorg.
Utgivningsdatum 13 augusti

Avslappningssagor av Helena Kubicek Boye och Laura Di Francesco

Idag lever många barn ett stundtals stressigt liv med långa dagar, många aktiviteter och ett stort informationsflöde. Vila och återhämtning är ett måste för att orka med och må bra. Duon bakom storsuccén Sömnsagor har skapat en bok med allt du behöver veta för att skapa en avkopplande vilostund med rogivande avslappningssagor!
Utgivningsdatum: 13 augusti

När jag var stor och du var liten av Jujja Wieslander och Emma AdBåge

Jujja Wieslander och Emma AdBåge har tillsammans skapat en bilderbok om två systrar. Om hur det är att alltid vara minst eller störst och hur det skulle vara om man bytte roller. En rolig skildring av syskonskapets fördelar och nackdelar, om att känna sig orättvist behandlad, men också om hur underbart det är att få dela vardagen med någon som man älskar.
Utgivningsdatum: 20 augusti

Läsålder 6-9 år

 

Oceanarium av Loveday Trinick och Teagan White

Följ med på en fascinerande resa ner i världshavens djup! Från de hotade korallrevens otroliga artrikedom till de mörkaste djuphavsgravarna och de minst sagt märkliga varelser som lever där – uråldriga havsdjur som funnits nästan lika länge som jorden själv. Är det kanske i världshaven vi kan finna svaret på gåtan om vårt ursprung, och rentav en lösning för planetens framtid? Oceanarium ingår i samma serie som succéböckerna Animalium och Botanicum.

Utgivningsdatum: 6 augusti

Våffelhjärtat av Maria Parr

Maria Parrs hyllade och älskade debutbok Våffelhjärtat fullkomligt spritter av berättarglädje. Den skildrar ett år i kompisarna Trille och Lenas liv. Roligt, sorgligt och hjärtknipande om vänskapens betydelse, fantasins makt och om allt det som är svårt när man är nio år. En älskad klassiker i nyutgåva!
Utgivningsdatum: 6 augusti

Läsålder 9-12 år

Dockspelaren av Mårten Sandén och Moa Schulman

När Merimées pappa åker fast för stöld förlorar familjen allt de äger och tvingas lämna sitt hem. Merimée, hennes syster och gravida mamma tar sin tillflykt till ett gammalt hotell som ägs av en avlägsen släkting. Men snart växer obehagskänslorna. Vad är det egentligen för ett underligt ställe de har kommit till?
Utgivningsdatum: 13 augusti