Läs, lek och ha roligt ihop med Alfons!

2021-07-02

Nu finns flera lekfulla böcker för barn som just börjat bli nyfikna på bokstäver, ord och siffror.


Lekfullt om siffror och bokstäver för nyfikna

Siffror finns överallt! När Alfons och pappa ska fixa 6-årskalas bollar de med massor av siffror – bestämmer datum, slår telefonnummer, betalar i affärren och räknar dagarna till kalaset. Siffror är kul tycker Alfons.

Det finns ord av alla möjliga slag: motsatsord, ord som betyder samma sak eller börjar på samma bokstav, substantiv och verb. Lär dig att känna igen bokstäver och leta efter ord!

Klurigt och kul med Alfons Åberg: siffror och bokstäver är en efterfrågad nyupplaga av böckerna av Alfons bollar med siffror och Alfons leker med ord.

Pyssel och läsning för skolsugna

Det är pirrigt och härligt och kanske lite läskigt att börja skolan. I Alfons Åbergs skolstartspyssel får du tjuvstarta lite. Här finns en härlig blandning av läsning, tips och pyssel med Alfons Åberg och hans kompisar. Fylla-i-listor för skolstarten, massor med roliga tips på lekar på skolgården och bokstavs- och sifferpyssel förstås! 

Två nyheter i aktivitetsbokserien Alfons upptäcker

I Alfons upptäcker och skriver får man leka och träna på ord och lättare meningar. Klura ut orden i Alfons ordfläta, samla ihop ord som rimmar och mycket mer. I Alfons upptäcker och räknar får man räkna saker i Alfons rum, klättra upp genom Millas nyckelgömma och annat klurigt.

Alfons upptäcker är en lekfull och lärorik aktivitetsbokserie med bokstäver där du får träffa alla kända karaktärer från Alfons värld: Pappa Åberg, Milla, Viktor, Hamdi, farmor och Mållgan förstås. Sedan tidigare finns: Alfons upptäcker siffror, Alfons upptäcker klockan, Alfons upptäcker färger, Alfons upptäcker bokstäver, Alfons upptäcker labyrinter och Alfons upptäcker och pysslar

Relaterat

Klurigt och kul Alfons Åberg - samlingsvolym

Om boken

En lekfull siffer- och ordbok för barn som just börjat bli nyfikna på bokstäver, ord och siffror. Läs, lek och ha roligt ihop med Alfons.

Här finns ord av alla möjliga slag: motsatsord, ord som betyder samma sak eller börjar på samma bokstav, substantiv och verb. Känn igen bokstäver, leta efter ord och väck barnens lust att tänka vidare. Att leka med språket, orden och bokstäverna är jättebra träning för knoppen, säger Alfons pappa. Och kanske lär man sig läsa på kuppen, i alla fall nästan.

Siffror finns överallt! När Alfons och pappa ska fixa 6-årskalas bollar de med massor av siffror - bestämmer datum, slår telefonnummer, betalar i affären och räknar dagarna till kalaset. Siffror är kul, tycker Alfons.

Efterfrågad nyupplaga av böckerna Alfons bollar med siffor och Alfons leker med ord, samlingen är baserad på Gunilla Bergströms bokfigur Alfons Åberg.

Gunilla Bergström

Klurigt och kul Alfons Åberg - samlingsvolym