Läs, lek och ha roligt ihop med Alfons!

Publicerad:

2021-07-02

Nu finns flera lekfulla böcker för barn som just börjat bli nyfikna på bokstäver, ord och siffror.


Lekfullt om siffror och bokstäver för nyfikna

Siffror finns överallt! När Alfons och pappa ska fixa 6-årskalas bollar de med massor av siffror – bestämmer datum, slår telefonnummer, betalar i affärren och räknar dagarna till kalaset. Siffror är kul tycker Alfons.

Det finns ord av alla möjliga slag: motsatsord, ord som betyder samma sak eller börjar på samma bokstav, substantiv och verb. Lär dig att känna igen bokstäver och leta efter ord!

Klurigt och kul med Alfons Åberg: siffror och bokstäver är en efterfrågad nyupplaga av böckerna av Alfons bollar med siffror och Alfons leker med ord.

Pyssel och läsning för skolsugna

Det är pirrigt och härligt och kanske lite läskigt att börja skolan. I Alfons Åbergs skolstartspyssel får du tjuvstarta lite. Här finns en härlig blandning av läsning, tips och pyssel med Alfons Åberg och hans kompisar. Fylla-i-listor för skolstarten, massor med roliga tips på lekar på skolgården och bokstavs- och sifferpyssel förstås! 

Två nyheter i aktivitetsbokserien Alfons upptäcker

I Alfons upptäcker och skriver får man leka och träna på ord och lättare meningar. Klura ut orden i Alfons ordfläta, samla ihop ord som rimmar och mycket mer. I Alfons upptäcker och räknar får man räkna saker i Alfons rum, klättra upp genom Millas nyckelgömma och annat klurigt.

Alfons upptäcker är en lekfull och lärorik aktivitetsbokserie med bokstäver där du får träffa alla kända karaktärer från Alfons värld: Pappa Åberg, Milla, Viktor, Hamdi, farmor och Mållgan förstås. Sedan tidigare finns: Alfons upptäcker siffror, Alfons upptäcker klockan, Alfons upptäcker färger, Alfons upptäcker bokstäver, Alfons upptäcker labyrinter och Alfons upptäcker och pysslar

Relaterat

Alfons upptäcker och skriver

Om boken

Alfons upptäcker är en lekfull och lärorik aktivitetsbokserie med teman som bokstäver, siffror, färg och klockan. Här får man träffa alla kända karaktärer från Alfons värld: Pappa Åberg, Milla, Viktor, Hamdi, farmor och Mållgan förstås.

I Alfons upptäcker och skriver får man leka och träna på ord och lättare meningar. Klura ut orden i Millas ordfläta, samla ihop ord som rimmar och mycket mer. Alfons är nyfiken och påhittig och visar hur roligt det är att leka med bokstäver och ord.

Efter Gunilla Bergströms bokfigur Alfons Åberg.

Gunilla Bergström

Alfons upptäcker och skriver