Här är våra nya böcker i mars

Publicerad:

2022-03-01

Pippi Långstrumps recept på allt från pannkakor till krumelurpiller, Jonas Gardells efterlängtade barnboksdebut, en ny tungvrickare av 2021 års Hellsing-stipendiater, småbarnsböcker med Loranga, Masarin och Dartanjang, spännande böcker om djur och natur och grande finale för Järvhögatrilogin. Välkommen till en maxad bokmånad!


LÄSÅLDER 0-3

Addi går på utflykt av Ellen Karlsson och Laura Di Francesco

Idag är det utflykt med förskolan! Det pirrar i magen på Addi, han är minst i gruppen och har aldrig varit på utflykt förut. Alla kompisarna går på led hand i hand och snart är de äntligen framme vid den stora lekparken. Men väl framme tycker Addi att linbanan känns för läskig och rutschkanan för brant. Vilken tur att pedagogen Bosse och alla kompisarna finns där! Tredje boken i serien Kompisarna på förskolan.
Utgivningsdatum 11 mars

Dartanjang sjuk och Kommer tigrar av Barbro Lindgren och Sara Olausson

Dartanjang sjuk och Kommer tigrar är underbara småbarnsböcker i samma anda som de älskade böckerna om Max! Med korta meningar, färgstarka illustrationer och mitt i prick-humor får vi möta de underbart knasiga favoriterna Loranga, Masarin och Dartanjang i ett helt nytt format.
Utgivningsdatum 18 mars

LÄSÅLDER 3-6

Våra stadsdjur av Nils Andersson och Erik Svetoft

I vår stad myllrar det av djur som gör de knäppaste, knasigaste saker och allt pågår samtidigt! Uvar som tjuvar och ålar som skålar samsas med en grispolis och flodhästgäst i den här fartfyllda och humoristiska bilderboken av den uppmärksammade duon Nils Andersson och Erik Svetoft som belönades med Hellsing-stipendiet 2021.
Utgivningsdatum 11 mars

Lilla naturspelet av Björn Bergenholtz

Lilla naturspelet är ett roligt kortspel med enkla regler för hela familjen. Samla djur och växter i olika familjer: fyra blommor, fiskar, fåglar, svampar och många fler. Passar från 4 år och uppåt.
Utgivningsdatum 11 mars

Dorran och dinosarna av Moa Eriksson Sandberg och Mari Ahokoivu

Idag ska Dorran, mamma och lillebror gå på museum för att titta på dinosaurieskelett! Så fort de kommer in på museet glömmer Dorran bort att man inte får springa där inne. Hon rusar genom salarna, men så plötsligt stannar hon! I salen längst in står en spinosaurus med sylvassa tänder. Tänk om den lever!? Dorran bara måste känna på den ...
Utgivningsdatum 18 mars

Siv sover vilse av Pija Lindenbaum

Siv har blivit bästis med Cerisia. Hon bor i en stor lägenhet och nu ska Siv sova över hos henne för första gången. Men att sova över hos bästa vännen blir inte vad man föreställer sig. Boken utkom för första gången 2009 och belönades med Deutscher Jugendliteraturpreis 2012. Nu i Klumpe Dumpe-biblioteket!
Utgivningsdatum 18 mars

Vägarbete och fordonstrubbel av Emelie Andrén

Sportbilar, traktorer, bussar och mopeder samsas på verkstaden hos Astrid, Axel och Alfred samtidigt som vägarbetarna med Elvira i spetsen asfalterar och dirigerar trafiken runt ett farligt hål. En historia om en varm och händelserik sommardag runt en bilverkstad som utkom första gången 2016. Nu i Klumpe Dumpe-biblioteket!
Utgivningsdatum 18 mars

Elton och Ekis Ekorre av Sarah Sheppard

Möt Elton och Ekis Ekorre – skogens egna små Tarzan. Läs om deras runda bon, borttappade nötter, hemliga matgömmor och vad ekorrar tycker om dåligt väder. Och få svar på hur Ekis gör för att finta bort en livsfarlig duvhök! Boken utkom första gången 2015 och finns nu i Klumpe Dumpe-biblioteket!
Utgivningsdatum 18 mars

Pippi Långstrumps kokbok av Astrid Lindgren och David Sundin. Illustrationer Ingrid Vang Nyman

I historierna om Pippi, Tommy och Annika bakas, firas och bjuds det på mat, sötsaker och dryck av alla möjliga slag. Det har programledaren, författaren och Pippis största fan David Sundin tagit fasta på när han har valt ut det allra godaste från Pippis värld och satt samman till en kokbok som inte liknar någon annan.
Smarriga recept av Johanna Westman och roliga tips och texter av David Sundin varvas med Pippi-citat och Ingrid Vang Nymans klassiska Pippi-bilder i Pippi Långstrumps kokbok.
Utgivningsdatum 25 mars

Sagan om den lilla gråsparven av Jonas Gardell och Martin Jacobson

Med Sagan om den lilla gråsparven debuterar Jonas Gardell som barnboksförfattare! En bok som väcker tankar om vänskap, utanförskap, fördomar och om att vara mot andra som du själv vill bli behandlad, med storslagna och stämningsfulla bilder av konstnären Martin Jacobson.
Utgivningsdatum 31 mars

LÄSÅLDER 6-9

Stora naturboken av Lars Klinting

Lär dig känna igen och se skillnad på olika löv och fåglar. Förstå hur insekter hjälper blommorna och alla växter. Lär dig se vilka djur som varit framme genom att titta på spår och bajs. Lars Klintings naturserie har älskats av barn i över tre decennier och kommer nu för första gången i en maffig samlingsvolym.
Utgivningsdatum 11 mars

Svenska grod- och kräldjur av Martin Emtenäs och Jonas Källberg

Lär känna huggormen, lövgrodan och kopparödlan. Hur ser dom ut, hur stora är dom och vad äter dom? Efter succéböckerna om svenska fåglar och däggdjur är Martin Emtenäs och Jonas Källberg tillbaka med ännu en nyskapande och spännande faktabok om djur som du känner igen, avbildade som du aldrig sett dom förut.
Utgivningsdatum 11 mars

Svenska däggdjur pysselbok av Martin Emtenäs och Jonas Källberg

Med massor av roligt pyssel och klistermärken får du möta och lära känna ett urval av Sveriges däggdjur tillsammans med naturexperten Martin Emtenäs. Allt rikt illustrerat i Pokémoninspirerat manér av Jonas Källberg.
Utgivningsdatum 11 mars

Kalaskatastrofen av Ingelin Angerborn och Jenny Karlsson

Viking ska orientera med Meltem, tjejen han varit kär i sen hon började i hans klass. Men det går inte så bra. Inte alls. Och det blir verkligen inte bättre när han träffar Viktor och Vilma. Nyutgåva av Kalaskatastrofen, den sjätte fristående delen i serien om den hemliga klubben AB Klant & Kompani, med bilder i fyrfärg.
Utgivningsdatum 18 mars

LÄSÅLDER 9-12

Ryktet av Emma Askling

Lea och Affe fortsätter med sin skolblogg, de samlar skvaller och ännu har ingen på skolan lyckats lista ut att det är de två som ligger bakom. Men det är flera saker som gnager i Lea. Varför har Affe börjat bete sig så märkligt? Undviker han henne? Varför har han plötsligt börjat hänga med Elsa, utan att berätta det för Lea? Och vad är det egentligen Ayla håller på med?
Ryktet är en fristående fortsättning på Hajpen.
Utgivningsdatum 18 mars

Parasiten av Petter Lidbeck

Äckliga utslag, en pappa som inte kan sluta skratta eller ett oönskat besök en mörk stormig natt. Varsågod, här är elva rysare om opålitliga husdjur, hemliga sällskap och andra hemskheter av Petter Lidbeck som är en mästare på mysterier och skräck för mellanåldern.
Utgivningsdatum 18 mars

Tvillingarnas tid av Åsa Rosén

Det har gått ett par månader sedan sommarens dramatiska händelser, och hotet mot viskorna är än en gång borta. Men det är någonting i luften, som om något oundvikligt håller på att hända. Flera märkliga tecken dyker upp. Torneälvorna finns med ens överallt, och Iza möter en tjej som ser exakt ut som hon själv. Paul säger att det är hennes spegeltvilling. Även Enok träffar sin. Och fler än Iza visar sig ha magiska förmågor ...
Tvillingarnas tid är den tredje och avslutande delen i trilogin Viskornas dal.
Utgivningsdatum 25 mars

Giftpilen av Peter Lindström

Sigge är förkrossad! Hans fina dyra cykel, som han gett namnet Giftpilen, har blivit stulen! Snart får deckargänget veta att en fräck stöldliga härjar i deras kvarter, och en mystisk vit lastbil har skymtats i gränderna. När Sigge får span på den misstänkta lastbilen leder jakten dem vidare till Slakthusområdet. Bland övergivna industrilokaler, rivningshus och byggnadsställningar blir det med ens farligt på riktigt … Tredje boken om deckargänget De tre tigrarna.
Utgivningsdatum 25 mars

UNGA VUXNA

Midnattsblot av Camilla Sten

Midnattsblot är den fristående fortsättningen i den hyllade Järvhögatrilogin, där stark spänning blandas med magisk realism. Nu i pocket!
Utgivningsdatum 18 mars

Relaterat

Lilla naturspelet

Om boken

Samla familjer och lär dig om naturen!

Lilla naturspelet är ett roligt kortspel med enkla regler för hela familjen. Samla djur och växter i olika familjer: fyra blommor, fiskar, fåglar, svampar och många fler. Baserat på Björn Bergenholtz omåttligt populära naturserie Känn igen 25. Passar från 4 år och uppåt.

Björn Bergenholtz, Björn Bergenholtz

Lilla naturspelet

Sagan om den lilla gråsparven

Om boken

Jonas Gardell har skrivit en klassisk saga med underbara illustrationer av Martin Jacobson.

En dag kommer en liten gråsparv till trädgården där den malliga blåmesen och den självupptagna talgoxen bor. Gråsparven är trött och frusen och blir förvisad till det kala trädet allra längst bort i trädgården. Men allt är inte vad det ser ut att vara.

Sagan om den lilla gråsparven är en magisk bilderbok att gå på upptäcktsfärd i och läsa om och om igen.

Jonas Gardell, Martin Jacobson

Sagan om den lilla gråsparven

Pippi Långstrumps kokbok

Om boken

Recept från berättelserna om Pippi Långstrump med finurliga texter av Pippi-älskaren och hela familjens favorit David Sundin!

Alla känner till Pippi Långstrump som flickan som kan lyfta en häst, har en kappsäck full med guldpengar och har seglat på de sju haven. Men har du tänkt på att hon också är en mästerkock? För det är hon faktiskt!

I historierna om Pippi, Tommy och Annika bakas, firas och bjuds det på mat, sötsaker och dryck av alla möjliga slag. Pippi bakar tårtor, bjuder på korv och steker pannkakor, och så vet hon vad som ingår i en rejäl sjörövarfrukost.

Det här har programledaren, författaren och Pippis största fan David Sundin tagit fasta på när han har valt ut det allra godaste från Pippis värld och satt samman till en kokbok som inte liknar någon annan. Smarriga recept av Johanna Westman och roliga tips och texter av David Sundin varvas med Pippi-citat och Ingrid Vang Nymans klassiska Pippi-bilder.

I Pippi Långstrumps kokbok välkomnas barn och vuxna att tillsammans laga godsaker och rätter från Pippis fantastiska värld. Och så får vi äntligen lära oss hur man gör sina egna krumelurpiller!

Med recept av Johanna Westman.
Rikt illustrerad med bilder av Ingrid Vang Nyman.

Astrid Lindgren, David Sundin, Ingrid Vang Nyman

Pippi Långstrumps kokbok

Dartanjang sjuk

Om boken

Loranga, Masarin och Dartanjang finns nu äntligen även för de små läsarna!

Titta Dartanjang
Dartanjang sjuk

Kommer Masarin
Dartanjang får medicin

Dartanjang sjuk och Kommer tigrar är underbara småbarnsböcker i samma anda som de älskade böckerna om Max! Med korta meningar, färgstarka illustrationer och mitt i prick-humor får vi möta de underbart knasiga favoriterna Loranga, Masarin och Dartanjang i ett helt nytt format. Bilderna är gjorda av Sara Olausson som även står bakom de hyllade seriealbumen om Loranga och texten är skriven i samarbete mellan Sara Olausson och Barbro Lindgren.

Barbro Lindgren, Sara Olausson, Sara Olausson

Dartanjang sjuk

Våra stadsdjur

Om boken

Våra stadsdjur är en rimmad bilderbok som galopperar, ilar och älgar fram över boksidorna. En tungvrickare som är perfekt för högläsning!

Snigeln glider, hästen rider
Seglar gör en havstulpan
Och en taxi med en tax i
åker också in till stan

I vår stad myllrar det av djur som gör de knäppaste, knasigaste saker och allt pågår samtidigt! Uvar som tjuvar och ålar som skålar samsas med en grispolis och flodhästgäst i den här fartfyllda och humoristiska bilderboken av den uppmärksammade duon Nils Andersson och Erik Svetoft som belönades med Hellsing-stipendiet 2021. En fartfylld och rolig bok i samma anda som kritikerrosade och prisade Mina husdjur som kom samma år.

En fantasieggande, komisk och färgstark bilderbok full av ordglädje och underbara bilder.

Sagt om Mina husdjur:
"Helt oemotståndlig!" Ingalill Mosander, Aftonbladet

Nils Andersson, Erik Svetoft

Våra stadsdjur