bok

Parasiten

och 11 andra rysare

Petter Lidbeck

Författare

Beskrivning

2022-03-15
Svenska
9-12

Författare

Petter Lidbeck

Formgivare omslag

Eric Thunfors

Äckliga utslag, en pappa som inte kan sluta skratta eller ett oönskat besök en mörk stormig natt.

Varsågod, elva rysare om opålitliga husdjur, hemliga sällskap och andra hemskheter. Liten varning: Om du är lättskrämd kan du få svårt att somna kvällen efter att du läst dem.

Petter Lidbeck är en mästare på mysterier och skräck för mellanåldern. Han rör sig vant mellan kriminalfall, obehagliga grannar och avhuggna kroppsdelar. Läs och rys!


Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2022-03-15

Produktion

Papper

Holmen Book Cream,

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129730548

Antal Sidor

150

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

208

Vikt (kg)

0.27

Bredd (mm)

155

Recensioner

Vi Läser

”Men snälla nån, så oemotståndligt obehagligt.”

"Elva skräcknoveller av den hyfsat gränslösa Petter Lidbeck ger precis den läsupplevelse man kan förvänta sig: det här är väldigt välskrivet och lättläst! Och läskigt som tusan." Lisa Bjärbo & Johanna Lindbäck

DagensETC

”Novellerna är lagom långa för en stunds högläsning, där spänningen stiger till en oväntad kulmen.”

"Som i all skräck finns det lärdomar att dra. Här handlar det om grupptryck, trakasserier och falskhet." Jenny Wickberg

Ystads Allehanda

”Lidbeck kan konsten att ta ut svängarna och han är inte den som nyttjar gulliga slut i onödan.

Alla texterna är berättade i en rasande fart och det som inte för berättelsen framåt är bortskalat. Som gjort för mysrys och högläsning." Eva Wahlström

 

Olyckan

Om boken

Elsa och hennes kusin Signe ska vara hos farmor och farfar i skärgården i en hel vecka. Den härliga tillvaron med wakeboard och sol bryts tvärt när Signe och Elsa hittar en av grannarna död. Allt tyder på att hon har råkat ut för en olycka, men det är något som inte stämmer. Kan det finnas en mördare på ön? Elsa och Signe börjar nysta i fallet.
Stor spänning i Olyckan, den sjätte fristående delen om Signe Holm, barnens egen Sherlock Holmes. De två första böckerna i serien utsågs till Årets barndeckare 2020.

Petter Lidbeck

Olyckan

Relaterat

Vilse

Om boken

Agnes brukar ofta ta vägen genom skogen, men en dag går allt fel. Riktigt fel. Hon känner varken igen träden, stenarna eller stubbarna, och stigen där hon brukar gå är som försvunnen. Agnes är vilse!
Som tur är träffar Agnes en flicka mitt i skogen. Hon är också vilse, men hon minns ingenting, inte ens vem hon är. Det enda hon vet är att hon har tappat fem magiska stenar som Agnes måste hjälpa henne att hitta. Men efter ett tag börjar Agnes fundera. Beter sig inte flickan lite märkligt? Hur kan man ha glömt precis allt? Vem är hon egentligen och var kommer hon ifrån?

Vilse är en genomillustrerad berättelse om att möta sina rädslor och vara modigare än man egentligen vågar. De fantastiska bilderna skapar en krypande, gotisk rysarstämning, men är också en färgsprakande hyllning till naturen.
Elin Eplet Sandström är konstnär och illustratör, bosatt i Stockholm. Det här är hennes första egna bok.

Elin Sandström, Elin Sandström

Vilse

Nyheter

Rysliga boktips

Halloween närmar sig och vi passar på att tipsa om böcker ur årets utgivning som ger kalla kårar. Möt spöken, häxor, zombies och andra läskiga varelser i ett gäng ruggiga barnböcker för olika åldrar. Läs, rys och mys!

Här är våra nya böcker i mars

Pippi Långstrumps recept på allt från pannkakor till krumelurpiller, Jonas Gardells efterlängtade barnboksdebut, en ny tungvrickare av 2021 års Hellsing-stipendiater, småbarnsböcker med Loranga, Masarin och Dartanjang, spännande böcker om djur och natur och grande finale för Järvhögatrilogin. Välkommen till en maxad bokmånad!

En rafflande och hårdkokt thriller av Gerhardsen & Lidbeck

Den prisvinnande deckarduon är tillbaka med tredje delen i den populära Zodiak-serien.

Petter Lidbecks Signe Holm-serie Årets barndeckare 2020!

Årets vinnare av Crimetime Award i fyra olika kategorier tillkännagavs under lördagen på Bokmässan Play.

Nominerade till Crimetime Award Årets barndeckare 2020!

Petter Lidbeck och Tobias Söderlund har båda nominerats till priset som delas ut till en barnboksförfattare som skriver deckare eller spänning för barn 6–12 år. Nu kan du vara med och rösta!