bok

För de allra små!

om att uppleva böcker, teater, film, konst och musik när man är liten

Margareta Sörenson

Författare

Beskrivning

2001-09-19
Svenska

Författare

Margareta Sörenson

Detaljer

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2001-09-19

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129648577

Antal Sidor

168

Höjd (mm)

240

Vikt (kg)

0.485

Format

Inbunden

 

För de allra små!

Margareta Sörenson

För de allra små!

Bakom vindsdörren

Om boken

"Hon ligger och tänker på att här ligger hon, Loppan, i sitt vanliga, trevliga rum mitt i sitt vanliga, trevliga liv. Hon kan redan se sig själv susa iväg till skolan imorgon, hör hur grinden gnisslar. Ovanför hennes huvud, på vindsgolvet, ligger en kille, Saffet, som inte vet någonting om sin nästa dag och sitt liv. En hel familj sover där, och fast de just nu lever och andas i samma hus som Loppans familj, lever de i en annan värld." Loppan och hennes familj lever på ett jättevanligt och jättesvenskt liv, med arbete, dagis, skola och möten. Så en dag händer något som gör att allt på en sätt är precis som vanligt, men ändå inte. Det kommer en flyktingfamilj in i deras liv, och Loppan upptäcker att verkligheten är olika mot löpsedelsrubrikerna.

Margareta Sörenson

Bakom vindsdörren

Relaterat

Saltkråkan: Jul i Snickargården

Om boken

”Tre dagar före jul kom Saltkråkan I stånkande genom isrännan med familjen Melkersson ombord. De stod vid relingen allesammans och stirrade genom snöglopp och vinterskymning mot sin sommarö som nu låg där, vit och tyst, bäddad i snö, famnad av is, vintrigt skön och underligt främmande, med vita tak på sjöbodarna och med nakna bryggor …”
Det är äntligen jul på Saltkråkan! Grankvists handelsbod skyltar med jultomtar, folk trängs vid disken för att köpa hem lutfisk och julskinka, julkaffe och julgransljus. Teddy och Freddy har jullov och Tjorven övar på att vifta med öronen för att kunna visa jultomten.För Pelle och de andra i familjen Melkersson är det underbart att få fira jul i Snickargården, vada i nysnö, åka skidor, titta på fågelspår i snön och mysa framför kakelugnen. Men även stilla vinterdagar bjuder på äventyr och dramatik. Varför säger Pelle till Tjorven att jultomten inte finns på riktigt? Och hur ska Pelle skydda sin älskade kanin från räven som stryker omkring på ön.Jul i Snickargården är den fjärde bilderboken om livet på Saltkråkan. Till Astrid Lindgrens berättelse har Maria Nilsson Thore skapat härliga, roliga bilder med fin skärgårdskänsla.

Så här skrev BTJ:s recensent om den första bilderboken från Saltkråkan, Ett litet djur åt Pelle: "Astrid Lindgrens text är levande, respektfull och tryggt präglad av författarens unika förmåga till muntligt berättande i skrift, men Nilsson Thores bilder ger texten ännu större djup, komplexitet och dramatik. Maria Nilsson Thore torde vara den givna konstnären att föra Astrid Lindgrens texter vidare till nya generationer."

Astrid Lindgren, Maria Nilsson Thore

Saltkråkan: Jul i Snickargården