bok

För de allra små!

om att uppleva böcker, teater, film, konst och musik när man är liten

Margareta Sörenson

Författare

Beskrivning

2001-09-19
Svenska

Författare

Margareta Sörenson

Detaljer

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2001-09-19

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129648577

Antal Sidor

168

Höjd (mm)

240

Vikt (kg)

0.485

Format

Inbunden

 

För de allra små!

Margareta Sörenson

För de allra små!

Bakom vindsdörren

Om boken

"Hon ligger och tänker på att här ligger hon, Loppan, i sitt vanliga, trevliga rum mitt i sitt vanliga, trevliga liv. Hon kan redan se sig själv susa iväg till skolan imorgon, hör hur grinden gnisslar. Ovanför hennes huvud, på vindsgolvet, ligger en kille, Saffet, som inte vet någonting om sin nästa dag och sitt liv. En hel familj sover där, och fast de just nu lever och andas i samma hus som Loppans familj, lever de i en annan värld." Loppan och hennes familj lever på ett jättevanligt och jättesvenskt liv, med arbete, dagis, skola och möten. Så en dag händer något som gör att allt på en sätt är precis som vanligt, men ändå inte. Det kommer en flyktingfamilj in i deras liv, och Loppan upptäcker att verkligheten är olika mot löpsedelsrubrikerna.

Margareta Sörenson

Bakom vindsdörren

Relaterat

Handbok för superhjältar

Om boken

”Du kan fly från dina fiender, men du kan inte fly från dig själv.”
Lisa har det inte lätt. Just nu bor hon hos sin mormor, eftersom hennes mamma jobbar i en annan stad. Problemet är bara att Lisa vantrivs något fruktansvärt i sin nya skola, där hon blir mobbad av ett killgäng.En dag när Lisa, i vanlig ordning, jagas av killgänget rymmer hon in på biblioteket. Där, längst ner på en hylla, står en bok som liksom lyser. Lisa dras till hyllan och får fram boken som har det besynnerliga namnet "Handbok för superhjältar". Märkligt nog är inte boken registrerad i bibliotekets system, och bibliotekarien viskar till Lisa att det nog är så att handboken helt enkelt ska följa med Lisa hem och stanna där. Och i det ögonblicket börjar Lisas resa mot att bli superhjälten Röda masken!Böckerna om Röda Masken har på kort tid tagit Sverige med storm och sålt över 1,5 miljoner exemplar. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. I denna samlingsvolym är de fyra första böckerna samlade i en lyxig utgåva med extramaterial.

"Boken är fullkomligt lysande. Den passar alla barn och även de som inte är så sugna på att läsa blir lockade. Förutom de grymt tecknade bilderna så är storyn fantastisk och inspirerar barn att tro på sin egen förmåga. /…/ Boken borde vara obligatorisk i alla skolbibliotek."Läsarrecension Adlibris

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar

Sol och blodbad

Om boken

Trodde du att vampyrer hatar sol? Glöm det!
Familjen Rysberg har semester och ska resa till sitt hemland Transsylvanien. Där har Vampyrrådet nämligen byggt en ny badort – Vampire Beach – vid en soldränkt sandstrand vid havet. Och den är inte bara till för vampyrer. Tvärtom. Syftet är att locka vanliga, levande turister som är fulla av smaskigt blod ... Och för att vampyrerna också ska kunna njuta av sol och bad har man utvecklat en kräm med solskyddsfaktor 800. Låt blodbadet börja!Sol och blodbad är den andra fristående boken om Drak-Olle, Bettan, Vampyrella, Uffe och de andra karaktärerna i Familjen Rysberg, kända från den älskade SVT-serien.

Fredde Granberg, Mikael Riesebeck

Sol och blodbad