bok

Bakom vindsdörren

Margareta Sörenson

Författare

Beskrivning

1995-01-01
Svenska
9-12

Författare

Margareta Sörenson

"Hon ligger och tänker på att här ligger hon, Loppan, i sitt vanliga, trevliga rum mitt i sitt vanliga, trevliga liv. Hon kan redan se sig själv susa iväg till skolan imorgon, hör hur grinden gnisslar. Ovanför hennes huvud, på vindsgolvet, ligger en kille, Saffet, som inte vet någonting om sin nästa dag och sitt liv. En hel familj sover där, och fast de just nu lever och andas i samma hus som Loppans familj, lever de i en annan värld."

Loppan och hennes familj lever på ett jättevanligt och jättesvenskt liv, med arbete, dagis, skola och möten. Så en dag händer något som gör att allt på en sätt är precis som vanligt, men ändå inte. Det kommer en flyktingfamilj in i deras liv, och Loppan upptäcker att verkligheten är olika mot löpsedelsrubrikerna.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

1995-01-01

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789187804755

Antal Sidor

104

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

106

Vikt (kg)

0.264

Bredd (mm)

155

Format

Inbunden

 

För de allra små!

Margareta Sörenson

För de allra små!

Bakom vindsdörren

Om boken

"Hon ligger och tänker på att här ligger hon, Loppan, i sitt vanliga, trevliga rum mitt i sitt vanliga, trevliga liv. Hon kan redan se sig själv susa iväg till skolan imorgon, hör hur grinden gnisslar. Ovanför hennes huvud, på vindsgolvet, ligger en kille, Saffet, som inte vet någonting om sin nästa dag och sitt liv. En hel familj sover där, och fast de just nu lever och andas i samma hus som Loppans familj, lever de i en annan värld." Loppan och hennes familj lever på ett jättevanligt och jättesvenskt liv, med arbete, dagis, skola och möten. Så en dag händer något som gör att allt på en sätt är precis som vanligt, men ändå inte. Det kommer en flyktingfamilj in i deras liv, och Loppan upptäcker att verkligheten är olika mot löpsedelsrubrikerna.

Margareta Sörenson

Bakom vindsdörren

Relaterat