bok

Ufo på dagis

Kenneth Andersson

Författare

Beskrivning

2002-04-09
Svenska
3-6

Författare

Kenneth Andersson

"Vakna Ufo, klockan är 8.00! säger mamma. Ufo är jättetrött, det känns som om han fortfarande drömmer. Mamma är redan påklädd. Ufo måste skynda sig till dagis. Han tar på sig en overall och den röda rymdhjälmen. Den som inte sticks."

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2002-04-09

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129654868

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

7

Höjd (mm)

255

Vikt (kg)

0.283

Bredd (mm)

205

Recensioner

Pressröster om UFO på dagis

"Ufo-figuren och hans kompisar - har sina fränder i närbesläktade medievärldar som film och serier mera än i bilderboksvärlden där rymden är en ovanlig miljö. ET kunde t ex vara Ufos kusin. Förutom det för bilderboksvärlden ovanliga formspråket finns här konsthistoriska referenser. - Max Walter Svanberg - Picasso - Hundertwasser. - Boken om Ufo är en för ögat spännande bok som väcker många associationer." Cay Corneliuson, SvD "Man vill nästan äta upp dessa färgglada popkonstaktiga illustrationer som exploderar i skön bildrytmik", Torbjörn Nilsson, BTJ"Kenneth Anderssons bilder bågnar av en kraft som korresponderar med småkillars vilda rymdlekar." Margareta Sörenson, Expressen

 

Ufo går till doktorn

Om boken

Ny cool bok i serien om den lilla rymdkillen UFO, småbarnens egen lilla rymdhjälte. Uppföljare till UFO på dagis, som höjdes till skyarna av recensenterna.

När Ufo vaknar på morgonen och ska gå till dagis har han blivit täppt i näsan och antennerna är heta. Han har feber, 234 grader! Och till råga på allt upptäcker pappa att han blivit prickig! Pappa säger att han och Ufo måste åka till doktor Hanson på vårdcentralen. Doktorn undersöker Ufo, lyssnar på hjärtat med ett stetoskop, tar halsprov med en jättestor pinne och suger bort öronvax. Hon är snäll men Ufo är ändå lite rädd. Halsprovet visar att det var en riktigt otäck bakterie han hade fått och nu måste han äta penicillin som smakar äckligt. Men efteråt bjuder pappa på något riktigt gott. Till exempel en stor härlig glass!


Kenneth Andersson, Kenneth Andersson

Ufo går till doktorn

Allt om ufo

Om boken

Många tror sig ha sett dem. Några säger att de blivit kidnappade av dem. Andra påstår att de inte existerar. Ingen vet säkert! Allt om UFO framför vittnesmål, granskar kritiskt och spekulerar hejdlöst. Det mest spännande med UFO är alla tänk-om-tankar de väcker. Eftersom vi inte har något facit är allt möjligt. Och eftersom vi inte behöver begränsa oss till jordisk teknologi, vetenskaplig kunskap eller mänsklig historia öppnar sig ännu fler möjligheter. Tanken på ett utomjordiskt liv är ett av de få ämnen som forskare och vetenskapsmän intresserar sig för utan att ha något direkt försprång framför en fascinerad 10-åring. Ingen vet säkert. Allas spekulationer är lika mycket värda. Det är viktigt att med viss värme kunna skratta åt UFO-dårarna och med viss beundran avslöja bedragarna. Målet med boken är att locka ut läsarna på egna UFO-spaningar, ge dem en impuls att ställa sig och stirra ut mot stjärnhimlen och för sig själva säga ?tänk om?? "Jag tror inte att jorden är den enda av miljarder planeter där liv existerar. Bland mina vänner finns alltför många piloter som har sett saker de inte har kunnat förklara." Barry Goldwater, amerikansk senator "Jag har granskat UFO-rapporter i över elva år, men jag har ännu inte träffat på ett enda fall som strider mot de fysiska grundprinciperna eller som inte kan förklaras med vanliga, jordiska begrepp." Philip J Klass, redaktör för Space Technology Allt om UFO tar dig genom en värld där alla vill rita sin egen karta. På vägen möter vi fakta och fantasier, genier och galenpannor, bluffmakare och allvarliga vetenskapsmän. Kanske också en och annan utomjording! Mats Wänblad har tidigare skrivit en mängd bilderböcker och faktaböcker, bland annat våra storsäljare Hjärnkontoret, Mera ur Hjärnkontoret och Ännu mera ur Hjärnkontoret. I år debuterar han även som barnboksförfattare med Heja Lovisa! och Akta rygg! Kennet Andersson är en av våra mest spännande illustratörer med pekböckerna Är du hungrig Yoyo, Är du trött Yoyo och UFO på dagis. De har tidigare samarbetat i Skräcksperiment I och II.

Mats Wänblad, Kenneth Andersson

Allt om ufo

Relaterat