bok

Nellys hemligheter

Nina Matthis

Författare

Gunilla Kvarnström

Illustratör

Beskrivning

2002-03-15
Svenska

Författare

Nina Matthis

"När Gorillan säjer att vi ska göra en dötrist uppgift brukar Kalle Norberg darra med ögonlocken och det betyder: Ska du döda oss, din gamla get?Om våra blickar möts då brukar jag himla med ögonen och det betyder: Visst är hon jobbig! Då händer det att Kalle Norberg ler mot mej och då svimmar jag av lycka om jag inte skärper mej.? Nelly fyller snart åtta år och har just börjat skriva dagbok. Hon skriver om allt som är hemligt och viktigt. Om Kalle Norberg som hon är lite kär i, och om Jarri som hennes mamma är kär i. Och om den hemska vikarien som bara är arg och sträng.

Detaljer

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2002-03-15

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129655032

Antal Sidor

157

Höjd (mm)

210

Vikt (kg)

0.343

 

The grandma hunt

Om boken

Jeppe bor hos morfar en vecka varje sommar. I år är också Linnea, Jeppes minsta kusin där. På kvällarna ligger de alla tre i morfars soffa. Det är synd om morfar, tänker Jeppe. Det är synd om alla gamla farbröder utan tant. Morfar skulle verkligen behöva en! Nästa morgon får Jeppe en toppenidé. ?Nu ska vi leta reda på en tant till morfar?, viskar Jeppe till Linnéa. Så börjar tantjakten? Illustrationer av Gunilla Kvarnström.

Gunilla Kvarnström, Nina Matthis, Gunilla Kvarnström

The grandma hunt

 

Dubbeltriss i Paradiset

Om boken

Ännu ett forskningsuppdrag för Oskar! Hur ska han göra för att hitta ägaren till ett viktigt brev som saknar både mottagare och brevskrivare? Oskar går systematiskt tillväga, samlar ledtrådar och hypoteser i sin tanke-bankbok ... En uppmärksam läsare kanske också kommer på lösningen! Fristående fortsättning på den populära Oskar i Paradiset. Det börjar med ett brev som har kommit på villovägar. Eller rättare sagt resterna av ett brev. Oskars lillebror Bill har nämligen lagt kuvertet i blöt för att få loss de fina frimärkena och både avsändarens och mottagarens namn är borta. Dessutom har Bill skrapat några trisslotter han hittade i kuvertet, men så slarvigt att han inte märkt att en av lotterna är en vinstlott. När Oskar upptäcker det står han inför ett moraliskt dilemma. Ska han lägga beslag på vinsten själv, dela den med Bill eller ge den till den rätta ägaren? Oskar pusslar ihop de fragment som finns kvar av själva brevet. Det verkar vara ett viktigt brev, ett brev som måste nå fram. Men till vem? En forskarnatur som Oskar måste i första hand lösa det mysteriet. Sedan får han fundera över hur han ska göra med vinsten. I sin tanke-bankbok samlar han ledtrådar och bevis. Till slut vet han både vem brevskrivaren är och vem som skulle få brevet. Det kanske också den klurige läsaren har listat ut, för han/hon har tillgång till samma ledtrådar som Oskar ... Margareta Lindberg, född 1945 i Örnsköldsvik, bor numera i Wira i Roslagen. Vid sidan av barnböckerna har förf. skrivit lokalhistoriska böcker tillsammans med skolelever. Hon har också skrivit för scenen, senast musikalen "Eken? en respektlös susning genom Stockholms historia", som uppfördes på Stadsteatern i samband med Stockholms 750-årsjubileum 2002.

Margareta Lindberg, Gunilla Kvarnström

Dubbeltriss i Paradiset

Relaterat