bok

Här luktar häst!

Berit Härd

Författare

Beskrivning

2002-01-10
Svenska
6-9

Författare

Berit Härd

Sia ska snart fylla elva och är en av de minsta och nyaste i ridskolans stall. För ett år sedan kom Kattis, hennes bästa kompis, och övertalad henne att börja rida, fast Sia gentligen var väldigt rädd för hästar. Nu har hon varit i stallet i nästan ett år. Hon är ännu inte ens andreskötare åt någon häst. Jämt får hon höra att hon är för liten. Men en dag får hon verkligen rida Pontus, den underbara vita skimmeln som är finast av alla, fast han är så nyckfull. Så nyckfull att ridskolan tänker sälja honom. Det får bara inte hända!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2002-01-10

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129656169

Antal Sidor

112

Ryggbredd (mm)

11

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.205

Bredd (mm)

150

 

Storm kring stallet

Berit Härd, Lena Furberg

Storm kring stallet

Relaterat

Kajsa Kavat hjälper mormor

Om boken

En oförglömlig julklassiker av Astrid Lindgren i extra fin utgåva. Underbar att läsa tillsammans i väntan på julen.
En vecka före jul ramlar mormor och bryter benet. Oj, oj, oj, hur ska det nu gå med alla julförberedelser? Vem ska sälja mormors polkagrisar på julmarknaden? ”Det ska jag!” säger Kajsa. Det är ju inte för inte som hon kallas Kajsa Kavat. Och så sätter hon igång med julstöket, fast först frågar hon för säkerhets skull mormor vad julstök egentligen är för något.Berättelsen om Kajsa Kavat gavs ut första gången 1950 i novellsamlingen med samma namn. 1958 gavs den ut på nytt med de klassiska illustrationerna av Ilon Wikland.

Astrid Lindgren, Ilon Wikland

Kajsa Kavat hjälper mormor

Sol och blodbad

Om boken

Trodde du att vampyrer hatar sol? Glöm det!
Familjen Rysberg har semester och ska resa till sitt hemland Transsylvanien. Där har Vampyrrådet nämligen byggt en ny badort – Vampire Beach – vid en soldränkt sandstrand vid havet. Och den är inte bara till för vampyrer. Tvärtom. Syftet är att locka vanliga, levande turister som är fulla av smaskigt blod ... Och för att vampyrerna också ska kunna njuta av sol och bad har man utvecklat en kräm med solskyddsfaktor 800. Låt blodbadet börja!Sol och blodbad är den andra fristående boken om Drak-Olle, Bettan, Vampyrella, Uffe och de andra karaktärerna i Familjen Rysberg, kända från den älskade SVT-serien.

Fredde Granberg, Mikael Riesebeck

Sol och blodbad