bok

Här luktar häst!

Berit Härd

Författare

Beskrivning

2002-01-10
Svenska
6-9

Författare

Berit Härd

Sia ska snart fylla elva och är en av de minsta och nyaste i ridskolans stall. För ett år sedan kom Kattis, hennes bästa kompis, och övertalad henne att börja rida, fast Sia gentligen var väldigt rädd för hästar. Nu har hon varit i stallet i nästan ett år. Hon är ännu inte ens andreskötare åt någon häst. Jämt får hon höra att hon är för liten. Men en dag får hon verkligen rida Pontus, den underbara vita skimmeln som är finast av alla, fast han är så nyckfull. Så nyckfull att ridskolan tänker sälja honom. Det får bara inte hända!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Sia & Pontus

Publiceringsdatum

2002-01-10

Läsordning

1

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129656169

Antal Sidor

112

Ryggbredd (mm)

11

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.205

Bredd (mm)

150

 

Storm kring stallet

Berit Härd, Lena Furberg

Storm kring stallet

 

Relaterat

Strömsabotören

Om boken

Emil Wern bor i Visby, precis innanför ringmuren. I trädgården finns en gammal gul kiosk där han har sin detektivbyrå - och den behövs verkligen när det finns så många skurkar! Till sin hjälp har han tre klasskompisar, sin lillasyster Linda och hunden Molly. Ibland får även Emils mamma, polisen Maria Wern, rycka in.
Emil sitter hemma vid köksbordet och kämpar med läxan när det plötsligt hörs en rejäl smäll. Sen blir allt becksvart. Strömmen har gått. Någon eller några har sprängt en elstation i närheten och hela Visby innerstad står utan elektricitet. Emil och hans vänner i detektivbyrån tar sig genast an fallet. Och när en anonym person erkänner sprängningen och hotar att spränga fler elstationer om inte polisen betalar en stor summa pengar, blir det bråttom att hitta sabotören.

Anna Jansson

Strömsabotören