bok

Eld i stallet

Berit Härd

Författare

Lena Furberg

Illustratör

Beskrivning

2005-04-25
Svenska
9-12

Författare

Berit Härd

Illustratör

Lena Furberg

Äntligen har Sia lyckats bli andreskötare åt den underbara vita skimmeln Pontus. Men vad hjälper det när Veronica, den nya tjejen på ridskolan, alltid vet bäst och lägger sig i och dessutom verkar vilja ta Sias plats. Det här är andra delen i Berit Härds omåttligt populära hästserie. En spännande skildring av livet som hästtjej i vardagen och under tävlingar, med urfina illustrationer av"Mulles mamma" Lena Furberg. Boken är ett måste för den hästtokiga. Berit Härd är journalist och tidigare medarbetare på DN debatt. I vuxen ålder började hon rida och har hämtat mycket av sitt stoff och sin inspiration från stallet. Hon kunde helt enkelt inte låta bli att tjuvlyssna på de unga hästtjejerna, och det märks i tonen. Lena Furbergs teckningar är kända och älskade bland hästtjejerna eftersom hon i flera år har illustrerat i tidningen Min häst. Här luktar häst, 1997 (Läs mera 2002) Eld i stallet, 1998 (Läs mera 2002) Världens finaste häst, 2000 (Läs mera 2003) Häst är bäst, 2000 (Läsa mera 2003) Storm kring stallet, 2002 (Läs mera 2004)

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2005-04-25

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129662726

Antal Sidor

96

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

207

Vikt (kg)

0.228

Bredd (mm)

155

 

Storm kring stallet

Berit Härd, Lena Furberg

Storm kring stallet

 

Mera hippo

Om boken

Hippofebern fortsätter! Liksom den första boken bygger den andra på tv-programmets form och innehåll. Lotta har rest världen runt och träffat några av hästvärldens auktoriteter, både människor och hästar, som intervjuas och porträtteras. Godbitar som att Frankie Sloothaak inte hade råd med en sadel när han var liten, att John Whitaker lärde sig rida av sin mamma och att Isabell Werth tänker satsa på att bli advokat när hon blir stor.

Lotta Jankell, Lena Furberg

Mera hippo

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet