bok

Här luktar häst!

Berit Härd

Författare

Lena Furberg

Illustratör

Beskrivning

2005-04-25
Svenska
6-9

Författare

Berit Härd

Illustratör

Lena Furberg

Sia ska snart fylla elva och är en av de nyaste i stallet. Hon är inte ens andraskötare åt någon häst. Jämt får hon höra att hon är för liten. Men en dag får hon rida Pontus, den underbara skimmeln som är finast av alla hästar. Men han är så nyckfull att ridskolan tänker sälja honom. Det får bara inte hända! Nu kommer första delen i Berit Härds omåttligt populära hästserie. Denna spännande skildring av livet som hästtjej i vardagen och under tävlingar, med urfina illustrationer av"Mulles mamma" Lena Furberg, är ett måste för den hästtokiga. Berit Härd är journalist och tidigare medarbetare på DN debatt. I vuxen ålder började hon rida och har hämtat mycket av sitt stoff och sin inspiration från stallet. Lena Furbergs teckningar är kända och älskade bland hästtjejerna eftersom hon i flera år har illustrerat i tidningen Min häst. Här luktar häst, 1997 (Läs mera 2002) Eld i stallet, 1998 (Läs mera 2002) Världens finaste häst, 2000 (Läs mera 2003) Häst är bäst, 2000 (Läsa mera 2003) Storm kring stallet, 2002 (Läs mera 2004)

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2005-04-25

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129662436

Antal Sidor

96

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

206

Vikt (kg)

0.211

Bredd (mm)

158

 

Storm kring stallet

Berit Härd, Lena Furberg

Storm kring stallet

 

Mera hippo

Om boken

Hippofebern fortsätter! Liksom den första boken bygger den andra på tv-programmets form och innehåll. Lotta har rest världen runt och träffat några av hästvärldens auktoriteter, både människor och hästar, som intervjuas och porträtteras. Godbitar som att Frankie Sloothaak inte hade råd med en sadel när han var liten, att John Whitaker lärde sig rida av sin mamma och att Isabell Werth tänker satsa på att bli advokat när hon blir stor.

Lotta Jankell, Lena Furberg

Mera hippo

Relaterat

Saltkråkan: Jul i Snickargården

Om boken

”Tre dagar före jul kom Saltkråkan I stånkande genom isrännan med familjen Melkersson ombord. De stod vid relingen allesammans och stirrade genom snöglopp och vinterskymning mot sin sommarö som nu låg där, vit och tyst, bäddad i snö, famnad av is, vintrigt skön och underligt främmande, med vita tak på sjöbodarna och med nakna bryggor …”
Det är äntligen jul på Saltkråkan! Grankvists handelsbod skyltar med jultomtar, folk trängs vid disken för att köpa hem lutfisk och julskinka, julkaffe och julgransljus. Teddy och Freddy har jullov och Tjorven övar på att vifta med öronen för att kunna visa jultomten.För Pelle och de andra i familjen Melkersson är det underbart att få fira jul i Snickargården, vada i nysnö, åka skidor, titta på fågelspår i snön och mysa framför kakelugnen. Men även stilla vinterdagar bjuder på äventyr och dramatik. Varför säger Pelle till Tjorven att jultomten inte finns på riktigt? Och hur ska Pelle skydda sin älskade kanin från räven som stryker omkring på ön.Jul i Snickargården är den fjärde bilderboken om livet på Saltkråkan. Till Astrid Lindgrens berättelse har Maria Nilsson Thore skapat härliga, roliga bilder med fin skärgårdskänsla.

Så här skrev BTJ:s recensent om den första bilderboken från Saltkråkan, Ett litet djur åt Pelle: "Astrid Lindgrens text är levande, respektfull och tryggt präglad av författarens unika förmåga till muntligt berättande i skrift, men Nilsson Thores bilder ger texten ännu större djup, komplexitet och dramatik. Maria Nilsson Thore torde vara den givna konstnären att föra Astrid Lindgrens texter vidare till nya generationer."

Astrid Lindgren, Maria Nilsson Thore

Saltkråkan: Jul i Snickargården

En bästa vän till jul

Om boken

Alla med fantasin i behåll vet väl att julpynt är levande varelser. Det är bara när människan är i närheten som det stelnar till och inte kan röra sig.
Lena är den finaste julängeln man kan tänka sig. Människojättarna hon bor hos har henne som favorit, det vet hon, och hennes plats i julgranen har alltid varit på det allra bästa stället.Så när hon en jul blir förpassad till soptunnan bara för att hennes vinge gått sönder lite förstår hon ingenting. Hur kan människorna som hon tyckt om så mycket behandla henne så?Tillsammans med sina nyfunna vänner ljusslingan, julbocken och toarulle-pyntet Almak ger hon sig ut på en lång resa för att finna platsen hon en gång hört talas om, där inget pynt behöver bli stelt så fort en människa kommer i närheten och där det aldrig någonsin är julgransplundring ­– landet Adventien.Ett magiskt juläventyr i 24 lagom långa kapitel att läsa högt tillsammans under hela december fram till jul.

Ylva Karlsson, Katarina Strömgård

En bästa vän till jul