bok

Tyra Tyrannosaurus Rex och de andra

Helen Rundgren

Författare

Maria Beskow

Illustratör

Beskrivning

2003-03-24
Svenska

Författare

Helen Rundgren

Illustratör

Maria Beskow

Tyra Tyrannosaurus Rex berättar vidare om livet långt där borta i historien, då jorden var full av krokodiler, skölpaddor, trollsländor och framför allt dinosaurier. Överallt fanns det djur som tuggade på växter och varandra. Det var före kometen.

Detaljer

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2003-03-24

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129658316

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

6

Höjd (mm)

235

Vikt (kg)

0.262

Bredd (mm)

200

 

Skelettboken

Om boken

Skelett hittar du i jorden, i skräckfilmer och om du klämmer lite på kroppen. En del har skelettet inne i kroppen, andra utanför. Det finns de som är rädda för skelett och de som samlar på dem. Alla tycker olika om skelett... Biologen tycker det är bra att skelettet sitter inuti kroppen. Doktorn tycker att skelettet är viktigt. Det är spännande med skelett, tycker arkeologen. Läskiga, tycker Kalle. Storebror Måns älskar skelett. Paleontologen, som gillar dinosaurier, tycker de är fantastiska. Tonåringen gillar dödskallar på tröjan för det är ursnyggt. Amerikanska barn tycker det är kul med skelett på fest. Och mexikanska barn tycker det är gott, på de "de dödas dag", när de får skelett som är gjorda av socker. Tänk vad olika alla tycker!

Helen Rundgren, Gunilla Kvarnström

Skelettboken

 

Relaterat

Katterna som försvann

Om boken

Var katten är katterna?
En dag när farbrorn gick ut med soporna glömde han att stänga ytterdörren. När han kom tillbaka hade hans fem katter smitit ut! Den svarta, den vita, den gråa, den röda och den mittemellan. Allihop hade sprungit bort. Farbrorn ringde genast till polisen. Att hitta sånt som försvunnit är det poliser gör mest och bäst! Nästan, i alla fall ...En titta-hitta-bok full av roliga och kluriga detaljer. Leta i bilderna och se om du kan hjälpa de förvirrade poliserna att hitta de försvunna katterna!Björn Bergenholtz är en av våra största barnboksskapare. Han har gjort sig känd för sina makalösa bilder och berättelser som alltid innehåller en stor portion humor och finurlighet.

Björn Bergenholtz, Björn Bergenholtz

Katterna som försvann