bok

Mitt liv som Tyra tyrannosaurus rex

Helen Rundgren

Författare

Maria Beskow

Illustratör

Beskrivning

2004-03-04
Svenska
3-6

Författare

Helen Rundgren

Illustratör

Maria Beskow

Tyra är tillbaka! I den tredje boken om Tyra Tyrannosaurus tar hon åter med oss långt, långt tillbaka i historien. Det är så väldigt länge sedan att ingen säkert vet hur det gick till på riktigt . Vi får ana hur dinosaurierna föddes, växte upp och sedan fick nya ungar. En slags summering av de två tidigare böckerna. Sedan säger Tyra: Hej då! Helen Rundgren och Maria Beskow har verkligen lyckats med att skapa en omtyckt dinosauriebok som innehåller både humor och vetenskapsteknik för små barn. Helen Rundgren är producent på Utbildningsradion. Till Rabén & Sjögren kom hon som pristagare i vår faktaboktävling 1994 med Oj, den rör sig. Efter det har hon skrivit Det klättrar, krälar och kryper och tillsammans med Hasse Jansson serien Sitt en stund... Maria Beskow debuterade som bokillustratör i Helen Rundgrens Jag sover också på dagen resp. på natten. Maria har tilldelats priset Svensk Bokkonst för Tyra Tyrannosaurus och de andra. Tyra Tyrannosaurus Rex, 2002 Tyra Tyrannosaurus och de andra, 2003

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2004-03-04

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129660388

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

6

Höjd (mm)

235

Vikt (kg)

0.27

Bredd (mm)

200

 

Skelettboken

Om boken

Skelett hittar du i jorden, i skräckfilmer och om du klämmer lite på kroppen. En del har skelettet inne i kroppen, andra utanför. Det finns de som är rädda för skelett och de som samlar på dem. Alla tycker olika om skelett... Biologen tycker det är bra att skelettet sitter inuti kroppen. Doktorn tycker att skelettet är viktigt. Det är spännande med skelett, tycker arkeologen. Läskiga, tycker Kalle. Storebror Måns älskar skelett. Paleontologen, som gillar dinosaurier, tycker de är fantastiska. Tonåringen gillar dödskallar på tröjan för det är ursnyggt. Amerikanska barn tycker det är kul med skelett på fest. Och mexikanska barn tycker det är gott, på de "de dödas dag", när de får skelett som är gjorda av socker. Tänk vad olika alla tycker!

Helen Rundgren, Gunilla Kvarnström

Skelettboken

 

Relaterat

Äppelkänslan

Om boken

"Det här är en bilderbok som kommer att bli uppskattad. Av barn för att den hjälper dem att sätta ord på en känsla och av föräldrarna för att den hjälper dem att minnas."
Emelie Ljungberg, Östgöta CorrespondentenÄppelkänslan = saknad + stark kärlekDet börjar så bra, en ledig dag med spel, äpplen och kex. Sen blir det kaffe och mys i soffan. Det är underbart att bli kittlad, att bara få vara tillsammans. Men från ingenstans kommer ”läggdags” och plötsligt tar ilskan över, den mysiga lekstunden förvandlas till bråk. Varför blev det så här? Hur kan man bli så arg när man precis haft det så bra?Ingen kan som Emma och Lisen Adbåge skildra starka känslostormar, dumma bråk men också känslan i att få landa i en mjuk famn när ilskan lagt sig.

Lisen Adbåge, Emma AdBåge

Äppelkänslan

I Skymningslandet

Om boken

En vacker och hoppfull saga med ljuvliga, stämningsfulla illustrationer av Marit Törnqvist. Nyutgivning av Astrid Lindgrens klassiska berättelse.
Jag ska aldrig glömma när herr Liljonkvast hämtade mig första gången. Jag låg i sängen när det knackade på rutan. En mycket liten herre i rutig kostym och hög hatt kom in genom fönstret. Han undrade om jag ville följa med till Skymningslandet. Men det kunde jag inte. Jag hade ju ont i mitt ben."Spelar ingen roll", säger Liljonkvast, "spelar ingen roll i Skymningslandet!"Han tog mig i handen, och sen flög vi. Ja, vi flög, i den lena blåa skymningen, högt över staden där ljusen börjar tändas i alla hem. Nu kommer herr Liljonkvast och hämtar mig varje dag till Skymningslandet. Det är så härligt! Det gör ingenting alls om man har ont i ett ben.

Astrid Lindgren, Marit Törnqvist

I Skymningslandet