bok

Mitt liv som Tyra tyrannosaurus rex

Helen Rundgren

Författare

Maria Beskow

Illustratör

Beskrivning

2004-03-01
Svenska
3-6

Författare

Helen Rundgren

Illustratör

Maria Beskow

Tyra är tillbaka! I den tredje boken om Tyra Tyrannosaurus tar hon åter med oss långt, långt tillbaka i historien. Det är så väldigt länge sedan att ingen säkert vet hur det gick till på riktigt . Vi får ana hur dinosaurierna föddes, växte upp och sedan fick nya ungar. En slags summering av de två tidigare böckerna. Sedan säger Tyra: Hej då! Helen Rundgren och Maria Beskow har verkligen lyckats med att skapa en omtyckt dinosauriebok som innehåller både humor och vetenskapsteknik för små barn. Helen Rundgren är producent på Utbildningsradion. Till Rabén & Sjögren kom hon som pristagare i vår faktaboktävling 1994 med Oj, den rör sig. Efter det har hon skrivit Det klättrar, krälar och kryper och tillsammans med Hasse Jansson serien Sitt en stund... Maria Beskow debuterade som bokillustratör i Helen Rundgrens Jag sover också på dagen resp. på natten. Maria har tilldelats priset Svensk Bokkonst för Tyra Tyrannosaurus och de andra. Tyra Tyrannosaurus Rex, 2002 Tyra Tyrannosaurus och de andra, 2003

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2004-03-01

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129660388

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

6

Höjd (mm)

235

Vikt (kg)

0.27

Bredd (mm)

200

 

Skelettboken

Om boken

Skelett hittar du i jorden, i skräckfilmer och om du klämmer lite på kroppen. En del har skelettet inne i kroppen, andra utanför. Det finns de som är rädda för skelett och de som samlar på dem. Alla tycker olika om skelett... Biologen tycker det är bra att skelettet sitter inuti kroppen. Doktorn tycker att skelettet är viktigt. Det är spännande med skelett, tycker arkeologen. Läskiga, tycker Kalle. Storebror Måns älskar skelett. Paleontologen, som gillar dinosaurier, tycker de är fantastiska. Tonåringen gillar dödskallar på tröjan för det är ursnyggt. Amerikanska barn tycker det är kul med skelett på fest. Och mexikanska barn tycker det är gott, på de "de dödas dag", när de får skelett som är gjorda av socker. Tänk vad olika alla tycker!

Helen Rundgren, Gunilla Kvarnström

Skelettboken

 

Relaterat

Fluff

Om boken

Fluff! ropar jag.
FLUFF! skriker jag.Fluff, gråter jag.Men du är borta.Om man har en liten kanin som man älskar över allt annat är det lätt att tänka på alla faror som lurar. Skator med vassa näbbar, hungriga örnar och fästingar i gräset. Nej, då är det säkrast för en liten kanin som Fluff att stanna hemma, inne i sin trygga bur. Men på sommarens soligaste dag händer det värsta. Fluff tar ett skutt ut genom dörren – in i det höga gräset – och är försvunnen. Nu börjar sökandet efter en liten, vit och fluffig kanin. Han måste hittas! Fast tänk om Fluff inte alls är borta, bara någon annanstans? Och tänk om det finns mer att hitta, där ute i det fria?Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Och kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Erik Svetoft.

Annica Hedin, Erik Svetoft

Fluff