bok

Cyberterror

Örjan Persson

Författare

Beskrivning

2003-02-05
Svenska
12-15

Författare

Örjan Persson

Ett storslaget projekt som har till syfte att hjälpa Indiens fattiga bönder går snett, och av misstag blir Jonatan och hans stökige pappa indragna. När de först upptäcker att de befinner sig ensamma i en liten båt ute på havet förstår de ingenting. Hur har det gått till? Och vad gör de där? De räddas i land av några fiskare och förs till en by som inte tycks ha någon kontakt med yttervärlden. Den måste ligga någonstans utanför Indiens kust. Så småningom börjar Jonatan och hans pappa ana sammanhangen och inse att de är mitt uppe i en gigantisk plan och att det inte är alldeles enkelt att komma hem igen. Men innan dess har en rad mystiska händelser inträffat, händelser som får sin förklaring och visar sig hänga ihop på det mest raffinerade vis.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2003-02-05

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129658453

Antal Sidor

176

Ryggbredd (mm)

15

Höjd (mm)

210

Vikt (kg)

0.33

Bredd (mm)

132

 

Jag har en drakfisk i magen

Om boken

En resa som ger oväntade svar och ställer nya, djupt oroande frågor. Erika och hennes morfar söker efter Erikas mamma som försvunnit spårlöst. Detta tar dem ut på en lång resa till Indien. En resa fylld av dofter, myllrande liv och omtumlande upplevelser. Efter många strapatser finner de mamman utmärglad och döende i ett fängelse i norra Indien. Det visar sig att hon är aidssjuk och att hon sitter där för att hon är politiskt engagerad. Erikas värld skakas i sina grundvalar. När hon äntligen förstått vad mamman kämpat för, hur djupt rotat det indiska kastväsendet är, inser hon också att vi har ett liknande kastsystem, fast inte lika synligt och grundat på andra faktorer. I varje skola, i varje klass finns en rangordning med de mobbade, de oberörbara längst ner. Örjan Persson har gjort många och långa resor till Indien och det har satt spår i denna spännande och djupt engagerande ungdomsroman. Han är väl förtrogen med landet och han förmedlar en svidande tydlig bild av ett land där orättvisor begås dagligen och där gåtfulla händelser tycks självklara. Örjan Persson är född 1942 i Jämtland. Han har varit författare på heltid sedan 1985 och bor numera på Gotland. Han tillbringar varje år flera månader på resande fot och har besökt olika länder i framför allt Asien.

Örjan Persson

Jag har en drakfisk i magen

Relaterat

Fluff

Om boken

Fluff! ropar jag.
FLUFF! skriker jag.Fluff, gråter jag.Men du är borta.Om man har en liten kanin som man älskar över allt annat är det lätt att tänka på alla faror som lurar. Skator med vassa näbbar, hungriga örnar och fästingar i gräset. Nej, då är det säkrast för en liten kanin som Fluff att stanna hemma, inne i sin trygga bur. Men på sommarens soligaste dag händer det värsta. Fluff tar ett skutt ut genom dörren – in i det höga gräset – och är försvunnen. Nu börjar sökandet efter en liten, vit och fluffig kanin. Han måste hittas! Fast tänk om Fluff inte alls är borta, bara någon annanstans? Och tänk om det finns mer att hitta, där ute i det fria?Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Och kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Erik Svetoft.

Annica Hedin, Erik Svetoft

Fluff