bok

Pop och pappa städar

Bosse Löthén

Författare

Erika Kovanen

Illustratör

Beskrivning

2003-07-30
Svenska

Författare

Bosse Löthén

Illustratör

Erika Kovanen

Med uppföljaren till den jätteroliga Pop och pappa klär på sig får landets småttingar fortsätta att rimma och ha kul. Verser som får barn att kikna av skratt när de fyller i rimmen själva.

Både Pop och Pops pappa tycker om att slappa. Fast lägenheten ser ut som ett bombnedslag, säger pappa: "Vi städar en annan dag!" Till slut ligger allt huller om buller, tidningar, bilar, böcker och kastruller.

När allt är försvunnet i röra sitter Pop och pappa och surar och vad de behöver är just precis en rolig städramsa för att sätta fart på städningen. Och nu röjer de upp, dammsuger och skurar! Full rulle blir det och var sak hamnar snart på rätt plats, när Pop och pappa rimmar loss.

Hippa, fartiga bilder av Erika Kovanen från Helsingfors, som också gjort böckernas fräcka formgivning, höjer charmfaktorn.

Detaljer

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2003-07-30

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129658675

Antal Sidor

24

Ryggbredd (mm)

6

Höjd (mm)

260

Vikt (kg)

0.246

Bredd (mm)

185

Recensioner

Pressröster om Pop och pappa städar

"Barnen kiknar av skratt när de hör de fyndiga rimmen som tillsammans med de roliga teckningarna gör denna bok enastående." Kommunalarbetaren "Rimmen är heltokiga, men ändå inte svårare än att sexåringen satte nästan allihop på första försöket - och skrattade högt när hon gjorde det." Catarina Forsberg, Länstidningen Södertälje

 

Tiger och Puma krigar

Om boken

Hur får man slut på ett krig? Tiger och Puma satt i sandlådan och byggde landet Kattigatt. Många vägar, garage och slott. Men när Puma skulle köra till flygplatsen fick lastbilen en bergstopp att rasa ner. Då sa Tiger: "Din apskalle! Du får väl se dig för." Då trampade Puma sönder en bergstopp till, Tiger gick loss med spaden och det blev världskrig. Till slut var hela landet Kattigatt trasigt och förstört. Men hur gick det till när det blev fred? Och varför ville egentligen ingen bråka längre? Väldigt ofta handlar en konflikt om en bagatell som uppförstoras och man känner sig oerhört förfördelad och arg. Berättelsen om Tiger och Puma vill visa hur en sådan konflikt uppstår och hur man tar sig ur den. Att man trots allt plötsligt kommer till en punkt när en uppgörelse är inom räckhåll, när man är blivit mätt, pigg och mår bra, fast man nyss trott att det var omöjligt. Det här är en ovanlig bok som alla barn (och vuxna) kan känna igen sig i och ha glädje och nytta av att läsa och diskutera.

Bosse Löthén, Erica Jacobson

Tiger och Puma krigar

 

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet