bok

Bröder emellan

Tomas Dömstedt

Författare

Beskrivning

2003-03-31
Svenska
12-15

Författare

Tomas Dömstedt

Jimmy är 14 år och lillebror. Storebror Patrik är 17 år och lite bättre på allt. Patrik är med i A-laget i fotboll, han är stor, stark och snabb. Och han har inga problem med att få tjejer. Jimmy är lite lugnare, blygare och står i skuggan av sin bror. Så dyker Zandra med Z upp. Hon är 16 år och enligt storebror Patrik hans tjej. Jimmy får syn på Zandra vars fotbollslag tränar efter hans lag, och han kan inte sluta titta på henne. Zandra är speciell. Zandra verkar inte helt ointresserad av Jimmy heller men vad ska Jimmy säga till storebrorsan? Ett annat svårlöst problem är att Zandra faktiskt är två år äldre än Jimmy. Trots att Jimmy är mogen för sin ålder så ska Zandra snart börja i gymnasiet medan Jimmy är kvar på högstadiet. Kommer det verkligen att funka? Tomas Dömstedt vann 2001 Rabén & Sjögrens barnbokstävling med Högre och högre.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2003-03-31

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129659184

Antal Sidor

176

Ryggbredd (mm)

15

Höjd (mm)

210

Vikt (kg)

0.316

Bredd (mm)

132

 

Tim och slaget mot gnällspikarna

Om boken

Alla bara klagar och gnäller. Men Tim har aldrig fattat vad det är för kul med att jämt vara negativ. Så han bestämmer sig för att göra någonting åt alla gnällspikar. Med en oväntad partner gör sig Tim redo för slaget mot gnällspikarna! Det här är andra delen om Tim. Om den första, Tim och matchen mot sportfånarna, skrev 11-årige Justin Green för Kamratposten:
"Dialogerna och händelserna gör boken riktigt läsvärd" och gav den betyget 4 maskar!

Tomas Dömstedt

Tim och slaget mot gnällspikarna

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet