bok

Den gyllene drakens rike

Isabel Allende

Författare

Beskrivning

2003-09-23
12-15

Författare

Isabel Allende

Andra fristående delen i trilogin som inleddes med Odjurens stad. Den här gången får Alexander Cold följa med sin tuffa farmor till Himalaya, där hon ska göra ett reportage om det nästan okända kungadömet "Den gyllene drakens rike".

Journalisten Kate Cold har fått uppdraget av sin tidskrift International Geographic. Sonsonen Alexander och hans kamrat Nadia får följa med som assistenter. Under stora strapatser tar de sig fram till yetins, "den avskyvärde snömannens" högslätt inne bland bergen.

Skurkar saknas förstås inte i dramat; t.ex. Samlaren, världens näst rikaste man som vill bli den rikaste och Specialisten, som kan ordna vad som helst för pengar. Alla vill de komma åt den gyllene draken som ingen utom rikets kungar har sett på 1800 år. Den ädelstensprydda draken som är magisk kan förutspå framtiden och avslöja alla hemligheter. Nadia blir bortrövad av "de blå krigarna" men räddas av sin onaturligt begåvade lilla apa. Tillsammans med Alex besegrar de "de blå krigarna" med andliga krafter.

En spännande berättelse som utspelar sig i en miljö som vi vet väldigt lite om och som bl.a. rymmer en hel del telepati och andliga lärdomar.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originaltitel

El reino del dragón de oro

Originalspråk

Svenska

Översättare

Lena Anér Melin

Serie

Alexander och Nadia

Publiceringsdatum

2003-09-23

Läsordning

2

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129659191

Antal Sidor

320

Ryggbredd (mm)

24

Höjd (mm)

210

Vikt (kg)

0.536

Bredd (mm)

132

Format

Inbunden

 

Pygméernas skog

Om boken

Nu vill jag se mina pygméer! " skrek den "kungliga munnen" till soldaterna, och till gästernas upplysning fortsatte han: "Jag har många pygméer, de är mina slavar. De är inte människor, de lever i skogen som apor." Alexander och Nadia hamnar i en liten afrikansk by som styrs av en tyrannisk militär. De infödda, pygméerna, tvingas bl.a. fånga gorillor och elefanter som på så sätt riskerar att utrotas. Pygméerna har sedan urminnes tider ägt en mäktig talisman som tyrannen har tagit ifrån dem. Om de någonsin ska kunna förändra sin miserabla situation måste de först få tillbaka amuletten. Kanske Nadia och hennes vän kan hjälpa dem? Nadia kan nämligen göra sig osynlig, något som hon har haft nytta av i många sammanhang. Även Alexander besitter övernaturliga krafter. Pygméernas skog är den tredje fristående delen i trilogin som även omfattar Odjurens stad och Den Gyllene drakens rike. "Isabel Allendes styrka ligger i att hon lyckas skapa sagans stämning och äventyrets sug i vår egen tid och värld, om än bortom den vi ser. Som fantasy - fast här och nu." Hallandsposten

Isabel Allende

Pygméernas skog

 

Relaterat