bok

Zeina & Nalle och sveket

Sören Olsson

Författare

Anders Jacobsson

Författare

Beskrivning

2005-04-05
Svenska
12-15

Författare

Sören Olsson, Anders Jacobsson

"Jag har blivit sviken av min bästa vän och av mitt hjärtas lilla pojkduva, Nalle. De var på bio ihop och såg Gröna slemmets återkomst. De värsta slemmen var de två som satt på rad 9, stol 28 och 29. Olga och Nalle. - Snälla! Vi har väl inte gjort nåt annat än att gå på bio ihop, har Olga tjatat hela veckan i skolan. -Visst. Ni har säkert råhånglat. Visst är han skön att kyssa, va? Fy fan! Svikare!" "Zeina har varit lite konstig hela veckan. Jag undrar varför. Ja, ja, det är nog inget allvarligt." Efter att Zeina provhånglat med andra killar är Zeinas och Nalles förhållande bräckligare än någonsin. Inte blir det bättre av att Nalle blir tillsammans med Zeinas bästa vän. Eller att Zeina har sex för första gången. Och det är inte med Nalle ... Zeina och Nalle började som populär följetong i Expressen. Med exakt avlyssnad dialog och full fart genom tonårsvardagen fortsätter Sören & Anders serien om de två fjortonåringarna som ibland är vänner, ibland kära, ibland mest osams i hela världen. Sörens & Anders böcker läses och älskas av massor av barn och ungdomar. Deras böcker har haft stor betydelse, inte minst för de mindre läsvana. Varje åldersgrupp har sin figur att identifiera sig med. Serien om Zeina & Nalle kan läsas med precis lika stor behållning av både tjejer och killar. Författarnas enorma kreativitet och produktivitet har hittills resulterat i ca sextio böcker, tv- och radioproduktioner, ljudkassetter, skivor, cd-rom och film. 2003 var deras figur Håkan Bråkan huvudperson i årets tv-julkalender, i oktober 2004 kommer långfilmen Håkan Bråkan och Josef. Sören & Anders har bland annat skrivit tjugo kapitelböcker om Sune, en kapitelbok och flera bilderböcker om Sunes lillebror Håkan Bråkan, sexton kapitelböcker om Bert, tre om Tuva-Lisa, fyra om Emanuel och ett femtontal bilderböcker. I serien om Zeina & Nalle har följande titlar utkommit: Zeina & Nalle (2002) Zeina & Nalle och kärleken (2003) Zeina & Nalle och det hemligaste (2004)

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2005-04-05

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129661859

Antal Sidor

144

Ryggbredd (mm)

13

Höjd (mm)

210

Vikt (kg)

0.322

Bredd (mm)

140

 

Håkan Bråkans julafton

Om boken

Håkan tycker att det är så mysigt med julen. Då är alla familjer tillsammans. Precis då säger mamma det där hemska som Håkan aldrig ska glömma:
- Men ni vet väl att det finns folk som jobbar på julafton?
- Men ... är inte det förbjudet? Kan man inte göra något?

Håkans lista över alla som jobbar på julafton:
Polisen
Tjuvarna
Prästen
Döden
Tanterna och gubbarna i affären
Sjukhusmänniskorna
Han som vevar hissen upp och ner i stora höghuset vid biblioteket
De som man ser på teve
Arga gubben som kör plogbilen
Taxichaufförerna
Brandkåren och ambulansen

Håkan funderar på hur han ska kunna ge alla som jobbar lite jul. Tyvärr har han bara 23,50:- så det räcker inte till julklappar åt allihop. Han måste komma på någon annan plan. Så får han plötsligt världens bästa idé ...

Sören Olsson, Anders Jacobsson, Eva Lindén

Håkan Bråkans julafton

Relaterat