bok

Hunden med den blå tungan

Lin Hallberg

Författare

Beskrivning

2005-06-14
Svenska
9-12

Författare

Lin Hallberg

Det finns en sak som är speciell med Ringhöjden, där Pablo bor, och det är hunden med den blå tungan. Hunden bor hos den gamla tanten i det gamla ruckliga huset vid stationen och brukar till och med gå och handla själv. Kanske är det inte ens en hund? Kanske är det en utomjording? Hunden är ett mysterium som Pablo så gärna vill dela med någon, men han har ingen bästis, knappt någon kompis. Till slut inviger han Micke i klassen - de två ska lösa mysteriet med hunden med den blå tungan, och med hjärtat i halsgropen börjar de spionera. Men nästa gång de ska ses är Mickes kompis Gustaf med. Och sen hänger Sanna på. De tre bara skrattar åt Pablos teorier om utomjordingar och kallar honom barnslig - helt plötsligt är det deras mysterium. Och snart tappar både Micke och Gustaf intresset för hela grejen och Pablo blir ensam med Sanna. Men det är då saker börjar hända på allvar. Ett främmande barn söker kontakt med dem i huset där hunden bor. Vem är han? Vad gör han här? Var kommer han ifrån? Ingen kan som Lin Hallberg skildra det komplicerade spelet mellan barn. Hunden med den blå tungan är en typisk Lin Hallbergbok - spännande och med fingertoppskänsla för sina karaktärers relationer och jargong.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2005-06-14

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129662238

Antal Sidor

176

Ryggbredd (mm)

15

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.372

Bredd (mm)

150

 

Teddy - en liten hjälte

Om boken

På Ängalyckan bor det många djur, och nu ska Elsa och hennes familj kanske ta hem en till häst. Hästen heter Hasse, och han har stått övergiven i ett stall utan tillräckligt med mat och vatten.

Men när de träffar Hasse ser de att han är sjuk. Han har matta, sorgsna ögon, och inte ens veterinären kan säga om han någonsin kommer att bli frisk. För Elsa och Mikaela spelar det ingen roll; de vill fortfarande ta hem honom. Frågan är bara om mamma och Johan går med på att låta en sjuk häst flytta till Ängalyckan, och i så fall om det går att rädda Hasse ...

Lin Hallberg, Margareta Nordqvist

Teddy - en liten hjälte

Ärligt talat, Juni

Om boken

"Hela Tristan grejen är hur konstig som helst. Min hjärna går i baklås när jag ska prata med honom. Hans supergulliga leende gör mig jättenervös och så hoppar lögnerna som grodor ur min mun."

För Juni Sandström är det här med sanningen inte så himla lätt. Ibland liksom pratar hon innan hon hinner tänka efter. Och värst blir det när Tristan är i närheten. Så när han frågar om hon vill hänga med och rida på hans mosters hästgård på jullovet, så bara råkar Juni säga att hon är på väg till Bahamas. Det hade ju varit kul om det var sant, men nu blir det istället en riktig ljugsoppa. Och mitt i alltihop blir Alba sur på Juni, helt utan anledning - eller? Det blir mycket att reda ut i stallets sadelkammare.

Lin Hallberg är en av våra mest framstående barn- och ungdomsförfattare. I böckerna om den ofrivilliga ryttaren Juni kombinerar hon två av sina bästa grenar: att berätta om relationer på mellanstadiet och att trovärdigt ge liv åt stallmiljön. En stor portion humor präglar böckerna, och den förstärks av Lovisa Lesses träffsäkra illustrationer. Man behöver inte vara hästintresserad för att gilla böckerna om Juni, det räcker att ha gått på mellanstadiet.

Ärligt talat, Juni! är en fristående fortsättning på Det är jag som är Juni.

"Med glimten i ögat har Lin Hallberg tecknat en ytterst trovärdig bild av någon som med dödsförakt ger sig ut på okänt vatten. Läsare, ung som gammal, kan känna igen sig /.../ Kanhända är denna välskrivna bok, Det är jag som är Juni, första delen i en helt ny serie, om så är fallet ser jag fram emot en fortsättning!" Elisabeth Frank, BTJ

Lin Hallberg, Lovisa Lesse

Ärligt talat, Juni

Relaterat