bok

Olga kastar lasso

Helena Willis

Författare

Beskrivning

2006-03-09
Svenska
3-6

Författare

Helena Willis

En cowboy-bok med en egensinnig kvinnlig hjältinna! Som har en häst som bästa kompis? Dessutom en hejare på att kasta lasso!? Som vinner en biljett till Japan i lassotävlingen!

En hejdlöst rolig bilderbok av textdebuterande Helena Willis.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2006-03-09

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129663679

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

6

Höjd (mm)

205

Vikt (kg)

0.296

Bredd (mm)

265

Recensioner

Silver i 2006 års Kolla-tävling!

Helena Willis fick silver i 2006 års Kolla-tävling för Olga kastar lasso (Bilderböcker, barn- och ungdomsböcker).Juryns motivering: "Tuffare än traditionellt. Bild och typografi fungerar bra ihop i denna detaljrika bok, sprängfylld med humor, karaktär och girl-power."

 

Olga och Stefan vid lägerelden

Om boken

Hur funkar ett lasso? Hur hittar man guld och vad gör man när en häst får skavsår? Två vänner på prärien letar upp äventyr och tar sig igenom svårigheter. Inget är ju omöjligt för en cowboy. Dra på dig cowboystövlarna och häng med! En perfekt högläsningsbok för hela syskonskaran.

Helena Willis är känd som tecknaren bakom LasseMajas Detektivbyrå. Hennes eget radarpar Olga och Stefan har tidigare utkommit i tre bilderböcker, denna volym innehåller Olga kastar lasso och Olga och Stefan gräver guld.

Helena Willis, Helena Willis

Olga och Stefan vid lägerelden

Relaterat

Katterna som försvann

Om boken

Var katten är katterna?
En dag när farbrorn gick ut med soporna glömde han att stänga ytterdörren. När han kom tillbaka hade hans fem katter smitit ut! Den svarta, den vita, den gråa, den röda och den mittemellan. Allihop hade sprungit bort. Farbrorn ringde genast till polisen. Att hitta sånt som försvunnit är det poliser gör mest och bäst! Nästan, i alla fall ...En titta-hitta-bok full av roliga och kluriga detaljer. Leta i bilderna och se om du kan hjälpa de förvirrade poliserna att hitta de försvunna katterna!Björn Bergenholtz är en av våra största barnboksskapare. Han har gjort sig känd för sina makalösa bilder och berättelser som alltid innehåller en stor portion humor och finurlighet.

Björn Bergenholtz, Björn Bergenholtz

Katterna som försvann