bok

Olga och Stefan och indiankällan

Helena Willis

Författare

Helena Willis

Illustratör

Beskrivning

2008-09-12
Svenska
3-6

Författare

Helena Willis

Illustratör

Helena Willis

Olga och Stefan har fått nya grannar. Indianer! Hövdingen berättar om Vishetens Källa. Dricker man vattnet i den blir man vis och klok. Olga och Stefan vill gärna bli smartare. Den där källan måste de hitta! Men medicinmannen varnar för annalkande dimma. Bäst att ta med sig den nya kompisen, indianflickan Viskande Vinden. Och som tur är kan både Olga och Stefan samarbeta när det verkligen behövs.


Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2008-09-12

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129669060

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

211

Vikt (kg)

0.291

Bredd (mm)

270

Recensioner

Borås Tidning om Helena Willis

"Helena Willis gör ett härligt och överraskande försök att vitalisera en genre som många trodde somnat in."Borås Tidning

 

Olga och Stefan vid lägerelden

Om boken

Hur funkar ett lasso? Hur hittar man guld och vad gör man när en häst får skavsår? Två vänner på prärien letar upp äventyr och tar sig igenom svårigheter. Inget är ju omöjligt för en cowboy. Dra på dig cowboystövlarna och häng med! En perfekt högläsningsbok för hela syskonskaran.

Helena Willis är känd som tecknaren bakom LasseMajas Detektivbyrå. Hennes eget radarpar Olga och Stefan har tidigare utkommit i tre bilderböcker, denna volym innehåller Olga kastar lasso och Olga och Stefan gräver guld.

Helena Willis, Helena Willis

Olga och Stefan vid lägerelden

 

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet