bok

Det levande slottet

Diana Wynne Jones

Författare

Beskrivning

2005-08-25
12-15

Författare

Diana Wynne Jones

I ett fjärran land, där det finns både sjumilastövlar och osynlighetsmantlar, bor Sofia Hattman. Eftersom hon är äldst av tre systrar vet hon att det kommer att gå illa för henne i livet. Det är ju alltid den yngsta som lyckas bäst. Och mycket riktigt råkar hon ut för en elak häxa som förvandlar henne till en gammal ful och ledbruten gumma. Hon ger sig då av hemifrån under ett förskräckligt oväder och söker skydd i ett mystiskt slott som svävar omkring i luften och hela tiden flyttar på sig. Slottet ägs av en fruktad trollkarl och det sägs att han lever på unga flickors själar. Trollkarlen är nyckfull och oberäknelig men otroligt charmerande, och mot sin vilja blir Sofia intresserad av honom. Skildringen av Sofias kamp för att bryta sin ovälkomna förtrollning är både spännande och sanslöst rolig.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originaltitel

Howl's Moving Castle

Originalspråk

Svenska

Översättare

Sven Christer Swahn

Publiceringsdatum

2005-08-25

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129663761

Antal Sidor

352

Ryggbredd (mm)

26

Höjd (mm)

210

Vikt (kg)

0.624

Bredd (mm)

140

 

Trollkarlarnas hemliga pakt

Om boken

Efter succéboken Det levande slottet, som blev film av Miyazaki (som låg bakom den teckande storfilmen Spirited Away), kommer nu en ny spännande roman av fantasyns mästare Diana Wynne Jones.

Roddy Hyde är dotter till två hovmagiker i en värld full av trolldom och praktfulla ceremonier. Landet styrs av en kung som ständigt reser runt med hela sitt följe och Roddy måste hela tiden delta i olika ceremonier och ritualer till kungens ära. Men den verkliga makten finns hos Merlin, den högste trollkarlen. Nu håller den nuvarande Merlins ämbetsperiod på att gå ut och en ny Merlin kommer i hans ställe. Men någonting går snett .

Nick är en vanlig pojke från "vår värld". Han har besökt andra världar förut och vill inget hellre än att få veta mer om dessa andra världar. Nick är beredd att hjälpa Roddy att avslöja magikernas hemliga pakt, men det är lite oroväckande att hon tror att han är en riktig trollkarl .

Diana Wynne Jones

Trollkarlarnas hemliga pakt

Relaterat