bok

Häxkraft

Diana Wynne Jones

Författare

Beskrivning

2003-03-21
9-12

Författare

Diana Wynne Jones

"Någon i klassen använder häxkraft". Alla eleverna i 6Y vet vad som står på lappen, men bara rektorn på Larwood House känner till vilka elever som är föräldralösa barn till häxor. Vem som helst av dessa barn kan ha fått häxkraften i arv, och de är alla i precis den ålder då kraften brukar ge sig till känna. Om det som står på lappen är sant kan någon i klassen riskera att bli bränd på bål. Det är ytterst farligt att vara häxa, och hur ska man få reda på vem som är skyldig? I serien om trollkarlen Chrestomanci ingår också: Med nio liv Trollkarlsliv Översättare: Ann Margret Forsström

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

Witch Week

Originalspråk

Svenska

Översättare

Ann Margret Forsström

Publiceringsdatum

2003-03-21

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129655148

Antal Sidor

216

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

210

Vikt (kg)

0.379

Bredd (mm)

132

 

Trollkarlarnas hemliga pakt

Om boken

Efter succéboken Det levande slottet, som blev film av Miyazaki (som låg bakom den teckande storfilmen Spirited Away), kommer nu en ny spännande roman av fantasyns mästare Diana Wynne Jones.

Roddy Hyde är dotter till två hovmagiker i en värld full av trolldom och praktfulla ceremonier. Landet styrs av en kung som ständigt reser runt med hela sitt följe och Roddy måste hela tiden delta i olika ceremonier och ritualer till kungens ära. Men den verkliga makten finns hos Merlin, den högste trollkarlen. Nu håller den nuvarande Merlins ämbetsperiod på att gå ut och en ny Merlin kommer i hans ställe. Men någonting går snett .

Nick är en vanlig pojke från "vår värld". Han har besökt andra världar förut och vill inget hellre än att få veta mer om dessa andra världar. Nick är beredd att hjälpa Roddy att avslöja magikernas hemliga pakt, men det är lite oroväckande att hon tror att han är en riktig trollkarl .

Diana Wynne Jones

Trollkarlarnas hemliga pakt

Relaterat