bok

Ponnysommar

Lin Hallberg

Författare

Margareta Nordqvist

Illustratör

Kartonnage

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

2006-07-14
Svenska
6-9

Författare

Lin Hallberg

"Vi ska bli bäst", viskar Myggan till Santos inför blåbärshoppningen i stallet på lördagen. Sommarlovet närmar sig och Myggan är lyckligast i världen. Hon och foderhästen Santos ska äntligen få ställa upp i sin första hopptävling. Och de ska vinna! Men så händer det som inte får hända. Av en slump får de reda på att kommunen tänker riva Rackastallet och bygga en golfbana där i stället. Hur ska det gå? Spänning, igenkänning och en underbar miljö för alla hästtokiga!

Böckerna om elvaåriga Myggan och hennes foderhäst Santos handlar inte bara om härliga uteritter, mysiga stunder i stallet och pirret inför den allra första hopptävlingen. De handlar lika mycket om jobbiga föräldrar, kompisar som sviker och andra vardagsbekymmer som en elvaåring kan ha.

Lin Hallberg gör ett mycket trovärdigt nedslag i elvaåriga Myggans vardag. Och häst- och stallmiljön kan Lin utan och innan. Hennes språk är enkelt och lättläst och Margareta Nordqvists illustrationer berikar stämningen i texten på ett jättebra sätt.

"Ponnysommar" är Lin Hallbergs tredje bok om Myggan och Santos.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2006-07-14

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129664126

Antal Sidor

208

Ryggbredd (mm)

17

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.414

Bredd (mm)

150

 

Teddy - en liten hjälte

Om boken

På Ängalyckan bor det många djur, och nu ska Elsa och hennes familj kanske ta hem en till häst. Hästen heter Hasse, och han har stått övergiven i ett stall utan tillräckligt med mat och vatten. Men när de träffar Hasse ser de att han är sjuk. Han har matta, sorgsna ögon, och inte ens veterinären kan säga om han någonsin kommer att bli frisk. För Elsa och Mikaela spelar det ingen roll; de vill fortfarande ta hem honom. Frågan är bara om mamma och Johan går med på att låta en sjuk häst flytta till Ängalyckan, och i så fall om det går att rädda Hasse ...

Lin Hallberg, Margareta Nordqvist

Teddy - en liten hjälte

Ärligt talat, Juni

Om boken

"Hela Tristan grejen är hur konstig som helst. Min hjärna går i baklås när jag ska prata med honom. Hans supergulliga leende gör mig jättenervös och så hoppar lögnerna som grodor ur min mun."För Juni Sandström är det här med sanningen inte så himla lätt. Ibland liksom pratar hon innan hon hinner tänka efter. Och värst blir det när Tristan är i närheten. Så när han frågar om hon vill hänga med och rida på hans mosters hästgård på jullovet, så bara råkar Juni säga att hon är på väg till Bahamas. Det hade ju varit kul om det var sant, men nu blir det istället en riktig ljugsoppa. Och mitt i alltihop blir Alba sur på Juni, helt utan anledning - eller? Det blir mycket att reda ut i stallets sadelkammare. Lin Hallberg är en av våra mest framstående barn- och ungdomsförfattare. I böckerna om den ofrivilliga ryttaren Juni kombinerar hon två av sina bästa grenar: att berätta om relationer på mellanstadiet och att trovärdigt ge liv åt stallmiljön. En stor portion humor präglar böckerna, och den förstärks av Lovisa Lesses träffsäkra illustrationer. Man behöver inte vara hästintresserad för att gilla böckerna om Juni, det räcker att ha gått på mellanstadiet.Ärligt talat, Juni! är en fristående fortsättning på Det är jag som är Juni."Med glimten i ögat har Lin Hallberg tecknat en ytterst trovärdig bild av någon som med dödsförakt ger sig ut på okänt vatten. Läsare, ung som gammal, kan känna igen sig /.../ Kanhända är denna välskrivna bok, Det är jag som är Juni, första delen i en helt ny serie, om så är fallet ser jag fram emot en fortsättning!" Elisabeth Frank, BTJ

Lin Hallberg, Lovisa Lesse

Ärligt talat, Juni

 

Relaterat