bok

Tidväktaren

Jeanette Winterson

Författare

Beskrivning

2007-09-12
Svenska
12-15

Författare

Jeanette Winterson

Silver, 11 år, måste hitta Tidväktaren, det märkvärdiga uret som reglerar tiden i hela världen. Nu har tiden rubbats, uret är borta och ingen vet var det finns. Det försvann tillsammans med Silvers mamma, pappa och lillasyster. Den som har kontroll över Tidväktaren har också kontrollen över hela universum. När den ondskefulle Abel Darkwater dyker upp, också han på jakt efter uret, förstår Silver att hon måste hinna före. Tillsammans med sin nye vän Gabriel tar hon sig genom tid och rum och får vara med om många sällsamma och ofta farliga situationer.

En fascinerande berättelse, oerhört spännande, välskriven och med många roliga, udda figurer.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originaltitel

Tanglewreck

Originalspråk

Svenska

Översättare

Lena Fries-Gedin

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2007-09-12

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129665925

Antal Sidor

320

Ryggbredd (mm)

26

Höjd (mm)

206

Vikt (kg)

0.582

Bredd (mm)

160

 

Solstriden

Om boken

Jeanette Winterson är en världsförfattare som är känd för sitt fantastiska språk, sina texters komplexitet och förmågan att ställa de svåra filosofiska frågorna. Hon har mest skrivit för vuxna men det här är hennes andra bok för åldersgruppen 9-12.

En elak magiker vid namn Magus har en dröm om att förvandla hela London till guld. Så han kidnappar sju pojkar med speciella förmågor från olika tidsepoker som ska hjälpa honom med det. När den sjunde pojken rymmer så blir huvudpersonen Jack kidnappad i stället.

Men Jack trotsar Magus och planerar i stället att fly och samtidigt rädda de andra pojkarna, draken som sitter fängslad i källaren och London och människorna som bor där.

Det är delvis en fortsättning på Tidväktaren men den kan läsas helt fristående. Den är mer lättillgänglig än den första och mer bearbetad redaktionellt.

Jeanette Winterson

Solstriden

Relaterat