bok

Ingen liten lort

Astrid Lindgren som opinionsbildare

Antologi

Författare

Beskrivning

2007-05-15
Svenska

Författare

Antologi

Astrid Lindgren var inte bara en fantasifull sagoberättare utan också en engagerad debattör som brann för freden, miljön, barnens rätt och många andra samhällsfrågor.

Kungliga Biblioteket öppnar våren 2007 en utställning på temat, och här är boken med spännande bidrag från nutidens opinionsbildare, bland andra Stefan Edman, Caroline Krook, Per Svensson, Kristina Forslund, Hugo Lagercrantz, Boris Pankin, Karin Söder och med förord av Bo Strömstedt. Boken innehåller också fotografiskt dokumentationsmaterial.

En viktig bok som visar en annan sida av Astrid Lindgren - en person med engagemang som visste att hennes röst i debatten gjorde skillnad.

Detaljer

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2007-05-15

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129666922

Antal Sidor

208

Ryggbredd (mm)

20

Höjd (mm)

235

Vikt (kg)

0.518

Bredd (mm)

160

Format

Inbunden

 

Roliga ramsor

Om boken

Kan du fortsättningen på En sjöman for till aj, aj aj? Och hur var det nu med Pelle Plutt eller råttan som kokar te? Här kommer en samlingsvolym med alla de bästa ramsorna, rimmen, tungvrickarna och gåtorna. Både välkända ramsor och sådana du kanske aldrig hört förut. Här finns också klapplekar, räkneramsor, hopprepslekar och mycket annat skoj. Passar perfekt på skolgården eller i förskolan. Fräckt, klurigt och med bubblande språkglädje, med lekfulla, fnissiga bilder av Maria Källström.

Antologi , Maria Källström

Roliga ramsor

Relaterat