bok

Namnet på boken är hemligt

Hemligserien 1

Pseudonymous Bosch

Författare

Gilbert Ford

Illustratör

Beskrivning

2008-06-09
9-12

Författare

Pseudonymous Bosch

Illustratör

Gilbert Ford

Det här är en berättelse om en hemlighet. Det är också en hemlig berättelse ...

Cassandra och Max-Ernest är så olika som två elvaåringar kan bli: Cass är katastrof-fobiker och lämnar aldrig hemmet utan sin överlevnadsryggsäck, medan Max-Ernest är en hyperaktiv och ganska humorlös kille som vill bli komiker när han blir stor. Tillsammans dras de in i mysteriet med en gammal trollkarls dödsfall och de märkliga ägodelar han lämnat efter sig. Frågetecknen hopar sig: Varför stinker det svavel i trollkarlens hus? Och varför har han en låda full med dofter? Och vilka är doktor L. och miss Mauvais som snokar omkring?

När Cass och Max-Ernest råkar hitta trollkarlens slitna gamla dagbok börjar det äventyr som blir mer spännande än de någonsin kunnat föreställa sig ...

En annan hemlighet som återstår: Vem är den hemlige författaren Pseudonymous Bosch? Sanningen kommer att avslöjas - så småningom ...

Ett mystiskt berättarjag, svartvita illustrationer, ordlekar och anagram driver den oerhört spännande berättelsen framåt och engagerar läsare i alla åldrar!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

The name of this book is secret

Originalspråk

Svenska

Översättare

Marie-Louise Skeppholm

Publiceringsdatum

2008-06-09

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129668216

Antal Sidor

360

Ryggbredd (mm)

33

Höjd (mm)

205

Vikt (kg)

0.717

Bredd (mm)

153

 

Namnet på boken är hemligt

Om boken

Det här är en berättelse om en hemlighet. Det är också en hemlig berättelse ... Cassandra och Max-Ernest är så olika som två elvaåringar kan bli: Cass är katastrof-fobiker och lämnar aldrig hemmet utan sin överlevnadsryggsäck, medan Max-Ernest är en hyperaktiv och ganska humorlös kille som vill bli komiker när han blir stor. Tillsammans dras de in i mysteriet med en gammal trollkarls dödsfall och de märkliga ägodelar han lämnat efter sig. Frågetecknen hopar sig: Varför stinker det svavel i trollkarlens hus? Och varför har han en låda full med dofter? Och vilka är doktor L. och miss Mauvais som snokar omkring? När Cass och Max-Ernest råkar hitta trollkarlens slitna gamla dagbok börjar det äventyr som blir mer spännande än de någonsin kunnat föreställa sig ... En annan hemlighet som återstår: Vem är den hemlige författaren Pseudonymous Bosch? Sanningen kommer att avslöjas - så småningom ... Ett mystiskt berättarjag, svartvita illustrationer, ordlekar och anagram driver den oerhört spännande berättelsen framåt och engagerar läsare i alla åldrar!

Pseudonymous Bosch , Gilbert Ford

Namnet på boken är hemligt

Relaterat

Fluff

Om boken

Fluff! ropar jag.
FLUFF! skriker jag.Fluff, gråter jag.Men du är borta.Om man har en liten kanin som man älskar över allt annat är det lätt att tänka på alla faror som lurar. Skator med vassa näbbar, hungriga örnar och fästingar i gräset. Nej, då är det säkrast för en liten kanin som Fluff att stanna hemma, inne i sin trygga bur. Men på sommarens soligaste dag händer det värsta. Fluff tar ett skutt ut genom dörren – in i det höga gräset – och är försvunnen. Nu börjar sökandet efter en liten, vit och fluffig kanin. Han måste hittas! Fast tänk om Fluff inte alls är borta, bara någon annanstans? Och tänk om det finns mer att hitta, där ute i det fria?Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Och kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Erik Svetoft.

Annica Hedin, Erik Svetoft

Fluff